Cosmos (ATOM) bouwt nieuwe blockchain om te experimenteren

Blockchain-platform Cosmos lanceert een nieuw testnet genaamd Sagan. Vernoemd naar Carl Sagan, een beroemde Amerikaanse kosmoloog.

Cosmos en Carl Sagan

Cosmos houdt vanaf nu elke drie maanden een evenement om te vertellen over de laatste ontwikkelingen. Ze eindigden deze editie met een video van 30 seconden met een citaat van de kosmoloog, en een afbeelding van een kanarie. Voor de liefhebber: Carl Sagan werd wereldberoemd met zijn documentaire reeks Cosmos, over het heelal.

De kanarie symboliseert dat deze blockchain een kanarienetwerk zal zijn. De term is bedacht door blockchain-platform Polkadot, en zijn kanarienetwerk Kusama, en verwijst naar een blockchain die wordt gebruikt om protocollen uit te proberen voordat ze live gaan op het hoofdnetwerk.

Verschil testnet en kanarie

Er is een verschil tussen een gewoon testnet en een kanarienetwerk. Bij een normaal testnet wordt een kopie van een blockchain gebruikt en kunnen programmeurs van alles uit proberen, de coins en de blockchain zijn speelmuntjes en tellen niet.

Op een kanarienetwerk zoals Kusama en binnenkort Sagan, hebben tokens wel echte waarde, waardoor het niet alleen voor programmeurs, maar ook voor gebruikers interessant is. Hierdoor kan een project veel beter de realiteit nabootsen, wat weer goed is om bugs en potentiële exploits te vinden.

Tendermint, het bedrijf achter Comos deelde nog meer nieuws tijdens de presentatie. Ze kondigden namelijk een samenwerking aan met gamebedrijf Forte. Daarnaast wordt ook DeFi-platform Emeris in december gelanceerd.

Koers ATOM stijgt

Door al dit nieuws, is de koers van ATOM, de munt van Cosmos gestegen. Vannacht was ATOM zelfs even meer waard dan 30 euro. Het hoogste punt van dit jaar werd vorige maand behaald, toen was de munt 37,67 euro waard.

Investeer in ATOM

Cosmos is een van de populairste cryptocurrency’s van de tweede helft van 2021. BTC Direct heeft een nieuw tradingplatform gelanceerd, met onder andere ATOM, de munt van Cosmos.

Maak een account aan met voucher code NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze voucher code vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Meld je aan

Liever eerst meer informatie?

The post Cosmos (ATOM) bouwt nieuwe blockchain om te experimenteren appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

 Ripple en Archax slaan handen ineen: Miljoenen aan tokenized assets naar XRP Ledger

Ripple, het bedrijf achter XRP, en Archax, een gereguleerde digital asset exchange, hebben aangekondigd hun samenwerking uit te breiden. Het doel? Honderden miljoenen dollars aan...

European Commission selects Iota Web3 ID for blockchain sandbox

The European Commission’s selection of Iota’s Web3 ID solution highlights the solution’s potential to revolutionize KYC processes using distributed ledger technology and tokenization on a...

May crypto investments hit $1B driven by Notcoin launch — KuCoin

KuCoin Research believes that the low float, high FDV trend in crypto led investors to other options like Notcoin, which had all its tokens circulating...

Solciety, the Solana-based meme coin for the Degens, announces presale

Solciety is a new Solana meme coin launching in presale on June 18. The meme coin combines politics, political buzz and meme coins, offering the first...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo