Confrontatie met class action voor effecten over Nasdaq-notering voor Coinbase en topmanagers

Een class action voor effecten is tegen Coinbase ingediend door een aandeelhouder van Coinbase. De class action is tegen vermeende misleiding van investeerders voorafgaand aan de openbare notering over de financiële toestand en veerkracht van het bedrijf als crypto-handelsplatform. Advocatenkantoor Scott + Scott heeft de indiening gedaan bij de California Northern District Court op donderdag.

De class action benoemt Coinbase-aandeelhouder Donald Ramsey als eiser, zowel individueel als namens alle andere investeerders die zich in dezelfde situatie bevinden. Onder de Amerikaanse Securities Act zet Ramsey zijn claims voort. Hij heeft ook bewijsmateriaal gepresenteerd dat is ontleend aan de registraties van Coinbase bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, persberichten van bedrijven, analistenrapporten en andere openbaar gemaakte informatie over de beurs.

De class action noemt, naast het bedrijf zelf, CEO Brian Armstrong, Chief Legal Officer Paul Grewal en andere topmanagers als gedaagden. En ook verschillende van zijn durfkapitaalfinanciers. Coinbase en zijn leidinggevenden worden door Ramsey beschuldigd van het maken van materieel misleidende verklaringen in hun aanbiedingsmateriaal op het moment van de openbare notering.

En worden ook beschuldigd van het aanbieden van positieve verklaringen die geen redelijke basis hadden. Volgens de class action had de Vennootschap op de eerste plaats, ten tijde van het aanbod, een aanzienlijke geldinjectie nodig. Ten tweede was het platform van het bedrijf vatbaar voor verstoringen op het serviceniveau, die steeds vaker plaatsvonden naarmate het bedrijf zijn diensten opschaalde naar een groter gebruikersbestand.

Zodra de vermeende discrepanties tussen zelfpresentatie en realiteit aan het licht kwamen, daalde de aandelenkoers van Coinbase dienovereenkomstig, beweert Ramsey verder. Hij benadrukt dat de aandelen van het bedrijf in twee handelssessies met bijna 10% sterk zijn gedaald. Hierbij verwees Ramsey naar gebeurtenissen midden mei, toen Coinbase toegaf dat het fondsen moest werven en plannen aankondigde om $ 1,25 miljard op te halen via een verkoop van converteerbare obligaties.

Uit hedendaagse mediaberichten van midden mei verzamelt de class-action bewijs, waarbij een Forbes-rapport over de aankondiging van de verkoop van obligaties wordt geciteerd. Volgens Forbes waren beleggers waarschijnlijk ook verrast door de timing van de uitgifte. Omdat Coinbase net midden april naar de beurs ging via een directe notering, waarbij geen nieuwe aandelen worden uitgegeven of kapitaal wordt opgehaald.

Dit geeft aan dat er geen contant geld voor nodig was. Dus het besluit van het bedrijf om iets meer dan een maand later obligaties uit te geven, roept waarschijnlijk wat vragen op, volgens Forbes. Ook wijst Ramsey’s class action op de technische problemen op het platform op 19 mei. Toen ondervonden een golf van handelaren, die hoopten hun geld eruit te krijgen tijdens een bearish periode op de cryptomarkten, vertragingen door netwerkcongestie.

Gebruikers op zowel Coinbase als Binance ondervonden die dag vertragingen bij het opnemen van Ether (ETH) en ERC-20-tokens, ogenschijnlijk door congestie op het Ethereum-netwerk, zoals door Cointelegraph toen werd gemeld. De Gemini-uitwisseling kondigde ook aan dat het noodmaatregelen zou nemen om lopende problemen op te lossen, zonder de reden hiervoor aan te geven.

Voor de beweringen van het bedrijf dat het de gemakkelijkste plaats is om crypto te kopen en verkopen op de retailmarkt, stelt de class action dat dit soort technische problemen op serviceniveau van cruciaal belang en schadelijk zijn. De klacht benadrukt dit des te meer, omdat het bedrijf afhankelijk is van transactiekosten om bijna al zijn inkomsten te verdienen.

Het aandeel van Coinbase handelde tegen $ 208 per aandeel, vergeleken met de openingsprijs van $ 381 op 14 april, tegen de tijd dat Ramsey de class action begon. Naar verluidt waren de raadslieden van de verdachten donderdag nog niet verschenen.

Het bericht Confrontatie met class action voor effecten over Nasdaq-notering voor Coinbase en topmanagers verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Google Cloud is now a validator on Polygon

Polygon Labs has announced that Google Cloud is now a validator on Polygon PoS network. The new validator will bring "same infrastructure" powering YouTube and Gmail. Google...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo