Coinbase voegt Cardano toe aan vacatureteksten

Coinbase, een van de grootste cryptocurrency-beurzen ter wereld, heeft onlangs een vacature geplaatst voor een Staff Blockchain Engineer. Normaal gesproken is dit geen nieuws, maar het viel op dat Cardano werd vermeld in de vacature samen met Bitcoin en Ethereum.

Cardano investeerders zijn dolenthousiast, omdat dit een teken van vertrouwen is van een van de grootste spelers in de crypto-industrie.

Integratie in Coinbase WaaS-platform kan adoptie van Cardano versterken

In de vacature staat Cardano expliciet vermeld als een van de “heterogene cryptocurrency-netwerken”. Het bedrijf is geïnteresseerd in het integreren van Cardano in hun Wallet-as-a-Service (WaaS) platform, samen met andere populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum. Dit kan een positief signaal zijn voor investeerders die in Cardano hebben geïnvesteerd. Vooral omdat het de adoptie en het gebruik van deze cryptocurrency kan bevorderen.

De beschrijving stelt dat het WaaS-platform ontwikkelaars in staat zal stellen om op een veilige manier met deze verschillende netwerken te communiceren. Iets dat de ontwikkeling van applicaties en de uitbreiding van de blockchain-technologie verder zou kunnen stimuleren.

Belangrijke mijlpaal voor Cardano

De blockchain van Cardano wordt geprezen om zijn schaalbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. Het unieke Proof-of-Stake consensusmechanisme heeft het ook populair gemaakt onder investeerders en ontwikkelaars.

Vanaf 1 mei had het netwerk meer dan 65,6 miljoen transacties verwerkt. Opmerkelijk is ook dat meer dan 1.230 projecten actief aan het bouwen zijn op Cardano, tegenover ongeveer 500 in maart 2022.

Het aantal Plutus-scripts is bovendien gestegen tot meer dan 5.419, wat wijst op een toenemende vraag naar gedecentraliseerde applicaties op het netwerk. Plutus is een smart contract platform van de Cardano blockchain waarmee gebruikers applicaties kunnen schrijven die communiceren met de Cardano blockchain.

Gezien deze groei is de vermelding van Cardano in de vacatures dus een belangrijke mijlpaal voor het netwerk. Coinbase is de grootste cryptocurrency-beurs in de VS en een van de grootste ter wereld.

All Dutch and English crypto news!

MUFG to facilitate Japanese bank-backed stablecoins via Progmat Coin platform

Megabank Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) has announced that its stablecoin issuance platform "Progmat Coin" will soon be used by Japanese banks to launch Yen-pegged...

Net Bitcoin ATMs record an increase after 4 months of global downtrend

Breaking the year-long trend of declining Bitcoin (BTC) and crypto ATMs across the globe, May recorded a steep increase in net installations with nearly 1,400...

Microsoft pens AI cloud computing deal with former Ethereum miner CoreWeave: CNBC

Microsoft has reportedly signed a deal with former Ethereum miner CoreWeave to use its cloud computing infrastructure to support its Artificial Intelligence-powered services. According to a...

Crypto Biz: Six months on from FTX, Tether mines BTC, and Nvidia’s AI superchips

Just over six months after FTX's dramatic collapse, the crypto industry can finally begin analyzing the effects of the debacle. The quick ripple effect to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo