Coinbase claimt 12 procent van alle cryptocurrency’s in beheer te hebben

Alesia Haas is de CFO van Coinbase en zij zegt dat de Amerikaanse beurs 12% van alle cryptocurrency’s in beheer heeft. Haas mocht spreken ten overstaande van de U.S. House Committee on Financial Services, ofwel voor politici en beleidsmakers die meer willen en moeten weten van de cryptomarkt voordat wetsvoorstellen gemaakt worden.

22 miljard euro onder beheer

Haas legde de commissie uit hoe regulering ‘de tweeledige doelen van het beschermen van consumenten en het bevorderen van innovatie zou kunnen helpen.’ Ze vertelde verder hoe de beurs hielp om nieuwe investeerders aan te trekken en huidige investeerders te ondersteunen.

De chief financial officer kreeg dus een prachtig podium om haar werkgever aan te prijzen, en dat deed ze dan ook volop. Ze pakte ook nog een momentje om haar spierballen te laten zien, ze zei namelijk dat Coinbase 12% van alle crypto’s in beheer heeft. Een simpele rekensom: De hele marktkapitalisatie van alle coins bij elkaar, en daar 12% van, komt neer op 220 miljard euro.

Haar fragment begint op minuut 37:50.

Regelgeving kent vier pijlers

Maar het doel was om te spreken over regelgeving op crypto. Ze sprak over het zoeken naar een balans tussen het stimuleren van innovatie en adoptie, en effectieve wetgeving. Haas suggereert dat goede regelgeving cruciaal is om crypto-innovatie en acceptatie te stimuleren. Van daaruit onthult ze het Digital Asset Policy-voorstel van Coinbase.

In het voorstel worden vier pijlers benoemd, waarbij vooral gekeken is naar de huidige uitdagingen op het gebied van regelgeving.

  1. De eerste hiervan is om digitale activa te reguleren onder een nieuw kader dat de innovaties van digitale activa erkent.
  2. De tweede is dat de verantwoordelijkheid voor de regelgeving in dit kader onder één federale verordening moet vallen.
  3. Als derde pijler biedt het drie doelen om beleggers te beschermen: meer transparantie door openbaarmaking, bescherming tegen fraude en marktmanipulatie, en het verbeteren van de efficiëntie en het versterken van de markt.
  4. Ten slotte beveelt het oplossingen aan die interoperabiliteit en eerlijke concurrentie bevorderen.

Samenwerken met overheid

De opmerkingen van Haas zijn in lijn met eerdere uitspraken en acties van Coinbase. Het is bekend dat de beurs maar al te graag een wit voetje haalt bij overheidsinstanties, wat tot irritatie leidt bij delen van de crypto-gemeenschap. Denk bijvoorbeeld aan gewillig samenwerken met de belastingdienst en veiligheidsdiensten om klantinformatie door te spelen.

Ondanks dat Coinbase het braafste jongetje van de klas is, wordt het bedrijf nog steeds op de vingers getikt door de SEC. Zo heeft Coinbase een leenproduct stopgezet nadat werd gedreigd met een rechtszaak.

The post Coinbase claimt 12 procent van alle cryptocurrency’s in beheer te hebben appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Pro-XRP lawyer requests to be amicus curiae for Coinbase customers

Pro-XRP lawyer John Deaton says the urge to protect the customers "isn't about crypto," but more so about protecting the people that want to "build...

Bitcoin halving hype breaks week-long ETFs outflow streak

Five of the 10 approved ETFs recorded positive inflows that overshadowed the GBTC outflows, bringing in a total of $30.4 million to the spot BTC...

Where will Bitcoin’s price be at the next halving in 2028?

Experts say the price of Bitcoin could top $200,000 by 2028 but concerns around network security and miner profitability still loom. News Own this piece of crypto...

Bitcoin mining stocks saw spikes across the board ahead of halving event

Riot Platforms' share price outpaced other mining firms in the last 24 hours of the trading week, coinciding with a new Texas mining facility announcement. News Own...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo