Coinbase als bewaarpartner voor Facebook crypto wallet bevestigd

Facebook lanceerde gisteren haar nieuwe crypto wallet Novi, die in eerste instantie bedoeld is om Facebook’s eigen Diem stablecoin te bevatten

Facebook heeft gisteren Coinbase als bewaarpartner voor Novi getagd. Dit nieuws was geweldig voor Coinbase, wiens aandelen direct stegen nadat het als de uitwisseling bij uitstek was aangemerkt om bewaardiensten aan de gebruikers aan te bieden die zich voor deze wallet aanmelden.

Coinbase bevestigde het nieuws op dinsdag en legde uit dat het aanbod met een pilotprogramma zal beginnen. Gebruikers van het Novi platform zullen daarbij van de mogelijkheid genieten om snel en zonder kosten contant geld naar het buitenland te verzenden en te kunnen ontvangen, waarbij de veiligheid van hun transacties verzekerd blijft. Coinbase Custody zal deze transacties mogelijk maken. Gebruikers zullen hun geld in de Pax Dollar (USDP stablecoin) vasthouden, die ze vervolgens bij het uitvoeren van de transacties zullen gebruiken.

Geldtransfers zijn een cruciale manier om financiële inclusie te bereiken. We introduceren vandaag in twee landen een kleine proefversie van de Novi digitale wallet app: de Verenigde Staten en Guatemala. Mensen kunnen direct, veilig en zonder kosten geld verzenden en ontvangen”, zei David Marcus, het hoofd van de ‘F2’ financiële afdeling van Facebook.

Facebook meldt dat de consumentenbescherming, de cruciale regelgevende aspecten en de volledige fiat dat de valuta ondersteunt de doorslag voor de keuze van de USDP stablecoin heeft bepaald. Facebook is echter van plan om haar wallet uiteindelijk van de USDP naar Diem te verplaatsen. De techgigant legde uit dat deze overstap komt omdat de laatste betere maatregelen en controles voor een consumentenbescherming biedt.

Het doel van Novi is en zal altijd zijn om interoperabel met andere digitale wallets te zijn, en we geloven dat een speciaal gebouwde blockchain voor betalingen, zoals Diem, van cruciaal belang is om oplossingen voor de problemen te bieden die men met het huidige betalingssysteem ervaart”, vermelde Facebook.

Diem werd in 2019 onder de naam Libra gelanceerd, maar deze voorgestelde stablecoin werd door tegenslagen en eindeloze controles geplaagd. Met name de senatoren Brian Shatz en Sherrod Brown schreven naar het sociale netwerkbedrijf om te klagen dat het project zowel de consumenten als het financiële systeem aan verschillende risico’s blootstelde.

Niet lang nadat Facebook haar Novi wallet lanceerde, schreven dezelfde twee senatoren tezamen met Richard Blumenthal, Elizabeth Warren en Tina Smith een brief waarin ze Facebook verzochten om de Diem en Novi projecten stop te zetten. De senatoren verwijten Facebook dat het niet heeft laten zien hoe het in haar nieuwe product criminele activiteiten en illegale financiële transacties wil dwarsbomen.

Facebook kan niet vertrouwd worden om een betalingssysteem of digitale valuta te beheren wanneer het bestaande vermogen om risico’s te beheren en de consumenten veilig te houden volstrekt ontoereikend is gebleken. We dringen er bij u op aan om uw Novi pilot onmiddellijk te beëindigen en toe te zeggen dat u Diem niet op de markt zult brengen.

The post Coinbase als bewaarpartner voor Facebook crypto wallet bevestigd appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Tether hires Chainalysis’ chief economist for USDT usage reports

Tether has appointed Philip Gradwell as head of economics to improve transparency on USDT usage to regulators.

DePin Helium Mobile releases first post-roadmap progress update

Decentralized physical infrastructure networks represented the fourth most profitable sector for investors in the first half of 2024.

CME announces real-time indices for XRP

XRP has risen by over 23% in the last two weeks following the announcement from the CME and CTF that they will be providing reference...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo