China komt in 2022 met eigen blockchain

China is al een tijd bezig met het ontwikkelen van een eigen blockchain, en deze zou volgend jaar al vrijgegeven kunnen worden. Er is namelijk een conceptversie gedeeld ter goedkeuring.

Dat staat in een artikel van Chuanguan, gerund door het staatsbedrijf Sichuan Daily. Zij citeren een overheidsfunctionaris tijdens een evenement in de westelijke provincie Sichuan.

Nationale standaard voor blockchain

Li Ming is de directeur van het blockchain-onderzoeksbureau bij het China Electronics Standardization Institute, een agentschap onder het ministerie van Industrie en Informatietechnologie. Li zegt dat het bureau deelneemt aan de ontwikkeling van een nationale standaard voor blockchain-technologie, die waarschijnlijk volgend jaar zal worden vrijgegeven.

Vergelijkbaar met wifi en Bluetooth

Volgens het artikel zei Li dat een standaard fundamenteel is voor een industrie, en net als bij wifi en Bluetooth, moeten ze aan bepaalde normen voldoen om verbinding te maken met een netwerk. Li zei dat het noodzakelijk is om de technische, toepassings- en industriële aspecten van de technologie te bestuderen. De reden is om het bereik te kunnen meten.

Daarnaast zei Li ook dat het kantoor een evaluatiemechanisme zal ontwikkelen om een ​​effectief ecosysteem te bouwen op basis van deze standaard.

Tegenstrijdig beleid

Het beleid is belachelijk tegenstrijdig, maar vanuit Chinees oogpunt begrijpelijk. China doet er alles aan om de crypto-industrie aan banden te leggen. Minen wordt verboden en de handel in crypto is ook in het verdomhoekje gezet.

Maar aan de andere kant onderzoeken overheidsinstanties nieuwe manieren om blockchain, de onderliggende technologie, te laten groeien en te gebruiken. En niet te vergeten dat China een eigen cryptocurrency ontwikkelt.

Blockchain, niet bitcoin

Eerder deze maand hebben de Central Cyberspace Affairs Commission en 17 andere centrale instanties, denk aan banken, onderwijsinstellingen, vertegenwoordigers uit de juridische, gezondheids-, energie- en valutasector, gezamenlijk een bericht opgesteld. Hierin vragen ze aan lokale overheidsinstanties in verschillende sectoren om meer geld en moeite te steken in odnerzoek naar gebruiksscenario’s voor blockchain.

Daarnaast zet China in op de ontwikkeling van zijn Blockchain-based Service Network (BSN). Dit is een landelijk infrastructuurproject waar de private en publieke sector samenwerken. Het doel is om de massale acceptatie van blockchain-technologie te stimuleren, en om het hele land te enthousiasmeren voor de digitale yuan, of e-CNY.

The post China komt in 2022 met eigen blockchain appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Google Cloud is now a validator on Polygon

Polygon Labs has announced that Google Cloud is now a validator on Polygon PoS network. The new validator will bring "same infrastructure" powering YouTube and Gmail. Google...

Invesco Galaxy applies for Ether spot ETF

Asset managers keep pursuing digital asset products, as Invesco and Galaxy Digital allegedly filed for a spot Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) on Sept. 29.  Bloomberg...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo