China komt in 2022 met eigen blockchain

China is al een tijd bezig met het ontwikkelen van een eigen blockchain, en deze zou volgend jaar al vrijgegeven kunnen worden. Er is namelijk een conceptversie gedeeld ter goedkeuring.

Dat staat in een artikel van Chuanguan, gerund door het staatsbedrijf Sichuan Daily. Zij citeren een overheidsfunctionaris tijdens een evenement in de westelijke provincie Sichuan.

Nationale standaard voor blockchain

Li Ming is de directeur van het blockchain-onderzoeksbureau bij het China Electronics Standardization Institute, een agentschap onder het ministerie van Industrie en Informatietechnologie. Li zegt dat het bureau deelneemt aan de ontwikkeling van een nationale standaard voor blockchain-technologie, die waarschijnlijk volgend jaar zal worden vrijgegeven.

Vergelijkbaar met wifi en Bluetooth

Volgens het artikel zei Li dat een standaard fundamenteel is voor een industrie, en net als bij wifi en Bluetooth, moeten ze aan bepaalde normen voldoen om verbinding te maken met een netwerk. Li zei dat het noodzakelijk is om de technische, toepassings- en industriële aspecten van de technologie te bestuderen. De reden is om het bereik te kunnen meten.

Daarnaast zei Li ook dat het kantoor een evaluatiemechanisme zal ontwikkelen om een ​​effectief ecosysteem te bouwen op basis van deze standaard.

Tegenstrijdig beleid

Het beleid is belachelijk tegenstrijdig, maar vanuit Chinees oogpunt begrijpelijk. China doet er alles aan om de crypto-industrie aan banden te leggen. Minen wordt verboden en de handel in crypto is ook in het verdomhoekje gezet.

Maar aan de andere kant onderzoeken overheidsinstanties nieuwe manieren om blockchain, de onderliggende technologie, te laten groeien en te gebruiken. En niet te vergeten dat China een eigen cryptocurrency ontwikkelt.

Blockchain, niet bitcoin

Eerder deze maand hebben de Central Cyberspace Affairs Commission en 17 andere centrale instanties, denk aan banken, onderwijsinstellingen, vertegenwoordigers uit de juridische, gezondheids-, energie- en valutasector, gezamenlijk een bericht opgesteld. Hierin vragen ze aan lokale overheidsinstanties in verschillende sectoren om meer geld en moeite te steken in odnerzoek naar gebruiksscenario’s voor blockchain.

Daarnaast zet China in op de ontwikkeling van zijn Blockchain-based Service Network (BSN). Dit is een landelijk infrastructuurproject waar de private en publieke sector samenwerken. Het doel is om de massale acceptatie van blockchain-technologie te stimuleren, en om het hele land te enthousiasmeren voor de digitale yuan, of e-CNY.

The post China komt in 2022 met eigen blockchain appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Whale Activity Propels Rebel Satoshi (RECQ) Presale Amid Slumping Prices for Polygon (MATIC) and Arbitrum (ARB)

TLDR Despite a recent surge, experts have an overall bearish outlook on Polygon (MATIC). Arbitrum (ARB) dipped slightly over the past few days. Experts have begun to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo