Chef van de FSA geeft toe dat het exploiteren van een crypto-uitwisseling in Japan nogal moeilijk is

Junichi Nakajima, is van mening dat het land goed moet nadenken voordat het Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies toegankelijker maakt voor het grote publiek. Hij is de nieuwe commissaris van het Japanse Financial Services Agency (FSA). In een interview met Bloomberg gaf Nakajima aan ervan overtuigd te zijn dat crypto-activa zoals Bitcoin de potentie hebben om het publiek ten goede te komen als een snelle en goedkope manier om geld over te maken.

Echter, nu worden de meeste crypto-activa gebruikt voor speculatie en investeringen. Daarom vindt de Japanse toezichthouder dat voordat het voor het grote publiek gemakkelijker wordt om in crypto-activa te investeren, zorgvuldige afweging nodig is. Volgens Nakajima is een primaire reden voor de Japanse toezichthouder om crypto-beleggingstrusts niet toe te staan, de hoge volatiliteit van cryptomarkten door het ontbreken van onderliggende activa.

Na de beruchte hackaanval op de in Tokio gevestigde crypto-uitwisseling Coincheck, heeft Japan zijn regelgevende inspanningen opgevoerd. De hackaanval leidde tot het verlies van 523 miljoen NEM, ter waarde van ongeveer $ 534 miljoen. Nakajima gaf toe dat sindsdien het land een moeilijke markt is geworden voor geregistreerde crypto-uitwisselingen om zaken te doen.

Klanten zijn effectief beschermd met het huidige regelgevingskader voor crypto-uitwisselingen en voldoet aan de antiwitwaseisen. Nakajima voegde eraan toe dat de zakelijke situatie van de meeste geregistreerde crypto-uitwisselingen nogal ruw is. Het streven van de Japanse overheid is wereldwijde samenwerking om digitale valuta te reguleren. Naar verluidt zou het Japanse ministerie van Financiën hiervoor zijn personeel willen uitbreiden.

De FSA heeft vorige maand ook een nieuwe eenheid opgericht om bredere cryptomarkten te monitoren en zich te concentreren op gedecentraliseerde financiën. Van de 31 geregistreerde crypto-uitwisselingen in Japan, zijn grote crypto-uitwisselingen zoals Binance en Bybit niet erbij. In mei stuurde de FSA een formele waarschuwingsbrief naar Bybit en in juni naar Binance.

De FSA beschuldigt de crypto-uitwisselingen hierin van het aanbieden van crypto-uitwisselingsdiensten in het land zonder registratie.

Het bericht Chef van de FSA geeft toe dat het exploiteren van een crypto-uitwisseling in Japan nogal moeilijk is verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo