Chef van de FSA geeft toe dat het exploiteren van een crypto-uitwisseling in Japan nogal moeilijk is

Junichi Nakajima, is van mening dat het land goed moet nadenken voordat het Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies toegankelijker maakt voor het grote publiek. Hij is de nieuwe commissaris van het Japanse Financial Services Agency (FSA). In een interview met Bloomberg gaf Nakajima aan ervan overtuigd te zijn dat crypto-activa zoals Bitcoin de potentie hebben om het publiek ten goede te komen als een snelle en goedkope manier om geld over te maken.

Echter, nu worden de meeste crypto-activa gebruikt voor speculatie en investeringen. Daarom vindt de Japanse toezichthouder dat voordat het voor het grote publiek gemakkelijker wordt om in crypto-activa te investeren, zorgvuldige afweging nodig is. Volgens Nakajima is een primaire reden voor de Japanse toezichthouder om crypto-beleggingstrusts niet toe te staan, de hoge volatiliteit van cryptomarkten door het ontbreken van onderliggende activa.

Na de beruchte hackaanval op de in Tokio gevestigde crypto-uitwisseling Coincheck, heeft Japan zijn regelgevende inspanningen opgevoerd. De hackaanval leidde tot het verlies van 523 miljoen NEM, ter waarde van ongeveer $ 534 miljoen. Nakajima gaf toe dat sindsdien het land een moeilijke markt is geworden voor geregistreerde crypto-uitwisselingen om zaken te doen.

Klanten zijn effectief beschermd met het huidige regelgevingskader voor crypto-uitwisselingen en voldoet aan de antiwitwaseisen. Nakajima voegde eraan toe dat de zakelijke situatie van de meeste geregistreerde crypto-uitwisselingen nogal ruw is. Het streven van de Japanse overheid is wereldwijde samenwerking om digitale valuta te reguleren. Naar verluidt zou het Japanse ministerie van Financiën hiervoor zijn personeel willen uitbreiden.

De FSA heeft vorige maand ook een nieuwe eenheid opgericht om bredere cryptomarkten te monitoren en zich te concentreren op gedecentraliseerde financiën. Van de 31 geregistreerde crypto-uitwisselingen in Japan, zijn grote crypto-uitwisselingen zoals Binance en Bybit niet erbij. In mei stuurde de FSA een formele waarschuwingsbrief naar Bybit en in juni naar Binance.

De FSA beschuldigt de crypto-uitwisselingen hierin van het aanbieden van crypto-uitwisselingsdiensten in het land zonder registratie.

Het bericht Chef van de FSA geeft toe dat het exploiteren van een crypto-uitwisseling in Japan nogal moeilijk is verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Sam Bankman-Fried will likely appear in a suit and tie at trial

A federal judge has granted a motion from the legal team for Sam Bankman-Fried (SBF) allowing the former FTX CEO to wear business attire during...

Uniswap Foundation requests $62.37M to fund ecosytem growth

Uniswap Foundation is requesting for $62.37 million to support growth of the Uniswap ecosytem. An on-chain vote on the foundation's proposal will be taken on Wednesday,...

U.S. lawmakers want SEC to ‘immediately’ approve applications for a Spot Bitcoin ETF

Four House Reps. wrote a letter to SEC Chair Gary Gensler on Wednesday. They dubbed Spot Bitcoin ETF "indistinguishable" from Crypto Futures ETF. Bitcoin is still trading...

Hashkey HK opens AVAX trading with $1M portfolio requirement

Hong Kong crypto exchange Hashkey, the first to receive a retail crypto license in the Special Administrative Region (SAR), will open Avalanche (AVAX) trading on...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo