Chainlink analyse: stijging van 15% in opwaarts kanaal. Wat kun je verwachten?

Tijd voor een korte update over Chainlink. De munt is de afgelopen 24 uur met 15% gestegen dus een goed moment om LINK even op in de spotlight te zetten.

Belangrijk moment voor Chainlink

In de grafiek hieronder wordt de koers van Chainlink weergegeven in euro’s. Elke candle staat voor één dag. Link is momenteel bezig met het breken van een erg belangrijke resistance zone. Dat zie je in de grafiek hieronder bij die dunne, lichtgroene streep rond 29,096 euro. Deze lijn was de afgelopen maanden zowel een belangrijke supportzone als weerstandsniveau.

bron: tradingview

Chainlink zit al sinds 21 juli in een opwaartse beweging, waardoor nu een kanaal gevormd is. Die herken je in de grafiek aan de twee zwarte stijgende lijnen. Wat vaak bij deze formaties gebeurt, is dat de prijs vrij snel naar de bovenkant schiet en daar zijn weerstandsniveau vindt.

Mocht dit scenario zich zo afspelen, dan heeft de huidige weerstandsniveau (dunne groene streep) weinig invloed op de prijs en zou Link hier moeiteloos doorheen moeten knallen. De volgende resistance ligt dan op 35,78 euro. Dit komt  ook redelijk overeen met de bovenkant van de formatie, waardoor dit de resistance extra kracht kan geven.

Bullish scenario

Een mogelijk scenario is dus dat de prijs vrij snel naar 35 euro gaat en daar de bovenkant van de formatie aanraakt. Dit zou dan een moment zijn waarop de prijs even ‘pauze’ neemt, om weer op te laden voor de volgende stijging. Als dit scenario zou uitspelen kan Link begin oktober 35 euro waard worden. Vanaf dat moment kan de prijs een nieuwe stijging inzetten richting de vorige all time high van 42,72 euro.

Wat ook opvalt aan deze grafiek is dat Chainlink recent de 200 MA gebroken heeft. Dat is die zwevende blauwe golf die door de grafiek heen beweegt. Deze geeft het bewogen gemiddelde van de afgelopen 200 kaarsen (dus dagen) aan. Na hier ongeveer 3 maanden onder de 200MA te hebben gezeten is deze resistance gebroken en lijkt LINK er nu toch weer definitief boven te zitten. Dit duidt vaak aan dat er nu juist een bullish periode aankomt.

Bearish scenario

Niet elk scenario pakt positief uit, daarom kijken we ook naar een mogelijk bearish scenario. Stel dat de koers helemaal niet kan breken met die dunne groene lijn, dan kan de koers zakken naar de onderkant van de formatie. Als dit dan geen support kan bieden en de formatie gebroken wordt, dan is de eerstvolgende support rond 25 euro.

Investeren in Chainlink

BTC Direct heeft een nieuw tradingplatform gelanceerd, met onder andere LINK, de munt van Chainlink. Maak een account aan met voucher code NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze voucher code vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Meld je aan

Liever eerst meer informatie?

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo