Cathie Wood’s Ark Invest dumpt PayPal voor bitcoin-vriendelijke Cash App

Het Ark Invest van Cathie Wood heeft besloten om alle aandelen van PayPal te dumpen om aandelen van Block te kopen. Block is het miljardenbedrijf van bitcoin-maximalist Jack Dorsey die onder andere de populaire Cash App in hun portfolio hebben. De Cash App van Block heeft tweemaal zoveel omzet behaald als het Venmo van PayPal.

Dat is met name knap omdat Venmo twee keer zoveel gebruikers heeft als de Cash App. Wat betekent dat Cash App iets goed doet en haar gebruikers meer weet te activeren. Wood nam tijdens Bitcoin 2022 een moment om deze beslissing verder uit te leggen. Ondanks dat Venmo bitcoin begint te omarmen zijn ze volgens Wood meer een volger van de Cash App.

‘Wij kiezen voor winnaars’

De keuze om PayPal en Venmo te laten vallen ten faveure van Block en de Cash App heeft alles te maken met de strategie van Ark Invest. “Wij hebben de neiging om te wedden op degenen waarvan wij verwachten dat ze als winnaars uit de bus komen […] terwijl we ons portfolio consolideren in deze risk-off periode, hebben we Block verkozen boven PayPal.” Aldus Wood met duidelijke taal over Block en PayPal.

De keuze voor Block is een interessante voor bitcoin. Het bedrijf van Jack Dorsey lijkt de focus namelijk volledig op bitcoin te hebben en in te zetten op een bitcoin-toekomst. Dat grote investeringsfirma’s als Ark Invest zich daar nu achter scharen is een goed teken.

Wat de Cash App bijvoorbeeld onderscheidt van Venmo is dat het draait op het Bitcoin Lightning Netwerk. Het Lightning Netwerk is een tweede laag op bitcoin die snelle en goedkope transacties mogelijk maakt. Het lijkt erop dat ze bij PayPal nog wat tijd nodig hebben om dit te implementeren. Wat een goed voorbeeld is van de leidende rol die Block neemt in vergelijking met PayPal.

Retail bepaalt de maat in de markt

Over het algemeen gelooft Wood dat retail-investeerders tot nu toe degenen zijn die de maat bepalen in de cryptomarkt. “Ik denk dat de meeste institutionele partijen nog niet de positie hebben die ze uiteindelijk voor ogen hebben. Retail heeft op dit moment de touwtjes in handen”, Aldus Wood over de cryptomarkt die volgens haar nog enorm in de kinderschoenen staat.

Wood heeft een groot vertrouwen in bitcoin en verwacht dat de koers in 2030 op tenminste 1 miljoen dollar staat (920.000 euro). Al heeft Wood het niet altijd bij het rechte eind, want haar Ark Innovation ETF (ARKK) handelt op dit moment 34 procent in het rood ten opzichte van de start van 2022. Waarmee het een stuk minder presteert dan bitcoin zelf.

De keuze om in bitcoin-bedrijven te investeren in plaats van direct bitcoin inkopen brengt extra risico met zich mee. Dat kan enorme extra winsten opleveren ten opzichte van de spot bitcoin koers, maar het tegenovergestelde is ook waar. Op dit moment gaat Ark Invest wat dat betreft door een zure periode heen. Wellicht dat de beslissing om PayPal te laten vallen voor Block de resultaten oplevert waar Wood op hoopt.

All Dutch and English crypto news!

Crypto recap 16 mei: El Salvador, Nigeria en de Bitcoins van Terra (LUNA)

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze...

Top 5 cryptocurrencies to watch this week: BTC, MANA, MKR, ZEC, KCS

Bitcoin (BTC) has been relatively calm during the weekend as crypto traders try to rebuild the markets after the Terra LUNA debacle. With macro factors...

Celsius Network’s crypto mining subsidiary SEC filing suggests plans for IPO

Celsius Mining, the mining subsidiary of crypto lending platform Celsius Network, has filed paperwork with the United States Securities and Exchange Commission, or SEC, suggesting...

Analysts flag Bitcoin price levels to watch after LFG sells 80K BTC

Bitcoin (BTC) needs to hold current levels and work to reclaim higher ones to avoid a crash in the $20,000 range, the latest analysis warns.  BTC/USD...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo