Cardano(ADA) stijgt 20% en breekt door all time high

Is het weer altseason en is de bullrun nog in volle gang? Als er één munt is die daar het levende bewijs van is, dan is het ADA. Cardano stijgt vandaag met bijna 20% en breekt door zijn all time high. ADA is nu 2,17 euro waard.

Cardano koers breekt door all time high

ADA is deze maand gestaag aan het stijgen en steeg zelfs met 85% vanaf het moment dat Cardano-oprichter Charles Hoskinson begon te hinten naar de lancering van smart contracts. Hiermee wil Cardano concurreren met Ethereum op het gebied van DeFi, een sector waar zo rond de 100 miljard dollar mee gemoeid is.

Bron: BTC Direct

 

Ook Ethereum staat het een en ander te wachten, waaronder de overgang van het huidige minen naar proof of stake. De Ethereum koers laat ook mooie dingen zien, maar die vallen in het niet bij wat de koers van Cardano nu laat zien.

Bitcoin vs Cardano

Zelfs sommige bekende bitcoiners kunnen Cardano niet negeren. Mike Novogratz van Galaxy Digital is er zo’n eentje. Zelfs iemand zoals hij, die met zijn tentakels overal in zit, kon niet voorzien dat ADA zo hard zou stijgen. Hij suggereerde dat het platform moeite had om tractie te krijgen onder softwareontwikkelaars die normaal gesproken software bouwen die helpen bij de adoptie van een cryptocurrency.

Not true. I spoke to twenty of the smartest people I know in the space, and zero of them saw cardano having traction with devs.

— Mike Novogratz (@novogratz) August 15, 2021

Hoskinson, die in het verleden aan Ethereum bouwde, sloeg terug. Hij reageerde op Novogratz met een tweet, waarin hij zei dat Cardano minder energie nodig heeft dan Ethereum om transacties te verwerken en de spot drijft met de achtergrond van Novogratz in de traditionele bankwereld.

Here I can fix this statement for you Mike: “I’ve spoken to twenty of the smartest bankers I know in the space, and zero of them saw cryptocurrencies having any traction” we all heard that one

Let’s come back to his tweet every year. We’ll call August 15th, Mike check-in day https://t.co/sax18Fe7XX

— Charles Hoskinson (@IOHK_Charles) August 15, 2021

Richting 12 september

Hoskinson heeft aangekondigd dat op 12 september smart contracts live gaan op de blockchain van Cardano. Verschillende grote cryptocurrency exchanges werken samen met de Cardano Foundation om de langverwachte smart contract upgrade te integreren, aldus Input Output Hong Kong (IOHK), het ontwikkelteam van Cardano. Verwacht wordt dat het aantal exchanges deze week snel zal toenemen naarmate Cardano dichter bij de lancering van de Alonzo-hardfork komt.

The post Cardano(ADA) stijgt 20% en breekt door all time high appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

US Bitcoin miners silent in face of Kerrisdale ‘snake oil’ claims

U.S. Bitcoin miners have remained tight-lipped following a recently released Kerrisdale Capital report criticizing the industry.

Terraform Labs ends operations, Terra community takes over

Terraform Labs ceases operations after a $4.47 billion settlement with the SEC, transferring control of the Terra blockchain to the community.

Shiba Inu onder druk: Whales verplaatsen 4,29 biljoen SHIB naar Coinbase

Shiba Inu, de op één na grootste meme coin, heeft de afgelopen 30 dagen een zijwaartse prijsbeweging doorgemaakt, met een duidelijke daling in de afgelopen...

Zero-knowledge Manta Network launches $50M ecosystem fund

Early-stage projects building on Manta Network can receive up to $50,000 in grants.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo