Cardano stijgt 13% naar 2 dollar en haalt Tether en Binance Coin in

Cardano (ADA) heeft Binance Coin en Tether ingehaald om de op twee na grootste cryptocurrency ter wereld te worden qua marktkapitalisatie. Door een prijsstijging van 13% hoeft Cardano alleen nog Bitcoin en Ethereum voor zich te dulden.

Koers Cardano

Op het moment van schrijven wordt ADA verhandeld voor 2,03 dollar, ofwel 1,73 in euro’s.

 

Volgens data van onze Cardano koerspagina is ADA de afgelopen week met 44,1% in waarde gestegen, waardoor het de grootste stijger is onder alle grote cryptocurrency’s op de markt. De laatste opwaartse beweging duwde de marktkapitalisatie van het token naar 55,61 miljard euro, of 3,23% van de totale waarde van alle cryptocurrency’s. Hierdoor heeft ADA twee grote namen achter zich gelaten, namelijk Tether en Binance Coin.

Het handelsvolume van de afgelopen 24 uur is 5,14 miljard euro. In mei van dit jaar was ADA trouwens kort 2 euro waard, dat is het hoogste punt aller tijden. Dit betekent dat ADA geen grote pump meer hoeft te hebben om hier doorheen te breken.

Smart contracts komen er aan

Cardano is gemaakt door Charles Hoskinson, een van de oorspronkelijke mede-oprichters van Ethereum, is een proof-of-stake (PoS) blockchain-platform waarmee ontwikkelaars gedecentraliseerde apps kunnen bouwen zodra de smart-contract-functionaliteit wordt gelanceerd. Smart contracts contracten zijn stukjes code die automatisch opdrachten en instructies uitvoeren.

Momenteel bereidt Cardano zich voor op de Alonzo-hardfork, die de smart contract-functionaliteit op het mainnet zal inzetten. De community verwacht dat Hoskinson vandaag bekend maakt vanaf wanneer smart contracts mogelijk zijn.

Door smart contracts aan te bieden, kan Cardano ook meedoen aan DeFi en NFT’s. HIerdoor kunnen gebruikers de kracht van smart contracts gebruiken om te lenen, liquiditeit te verschaffen en te handelen zonder tussenpersonen.

Laatste fase Alonzo

Het introduceren van smart contracts is onderdeel van het Alonzo-tijdperk op de roadmap van Cardano. Alonzo is weer onderverdeeld in verschillende kleuren (hoofdstukken). Onlangs is Purple ingegaan en dat is de derde en laatste fase van Alonzo.

De voorgaande kleuren zijn Blue en White. Alonzo White, dat medio juli werd gelanceerd, ondersteunde ook al smart contracts, maar op beperkte schaal. Dit ging om een besloten groep van 500 gebruikers. White zorgde er ook voor dat NFT’s op Cardano mogelijk worden.

The post Cardano stijgt 13% naar 2 dollar en haalt Tether en Binance Coin in appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo