Cardano steekt 100 miljoen dollar in NFT, DeFi en blockchain voorlichting

De cryptowereld blijft zich uitbreiden en gebruikers moeten over de verschillende aspecten van de industrie voorgelicht worden

Cardano is één van de toonaangevendste cryptoprojecten ter wereld. Het heeft in de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en is nu de op twee na grootste crypto volgens marktkapitalisatie, nèt achter Ether en Bitcoin.

Emurgo, de commerciële venture tak van Cardano, kondigde gisteren tijdens de Cardano Summit 2021 aan dat het 100 miljoen dollar in crypto voorlichting zal investeren. Het geld zal besteed worden om mensen over de blockchain inspanningen op Cardano voor te lichten.

Ze zullen het geld alsmede gebruiken om gedecentraliseerde financiële (DeFi) en non-fungible token (NFT) oplossingen op de blockchain te stimuleren. Cardano is één van de grootste rivalen van Ethereum en de fondsen kunnen een grote bijdrage leveren aan het stimuleren van de NFT en DeFi apps die er momenteel op de blockchain beschikbaar zijn.

https://twitter.com/KenKodama_Biz/status/1442225321324032001?s=20

De Emurgo CEO Ken Kodama wees erop dat de investering de ontwikkeling binnen het Cardano ecosysteem zal versnellen. Cardano presteert immers, alsmede dankzij investeringen van onder meer Emurgo, de afgelopen jaren uitstekend.

Emurgo is één van de oprichters van Cardano en is gewild vanwege het leveren van allerlei oplossingen voor bedrijven, overheden en ontwikkelaars. Cardano werd dankzij de inzet van smart contract functies op de blockchain de op twee na grootste crypto volgens marktkapitalisatie.

In ander nieuws schonk Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, 20 miljoen dollar om zo het Hoskinson Center for Formal Mathematics aan de Carnegie Mellon University (CMU) te kunnen bouwen. Dit centrum zal zich op het onderzoeken van wiskundige stellingen richten; dit door met behulp van computers bewijzen hiervoor te ontdekken, deze stappen te verifiëren plus de juistheid ervan te certificeren.

De Cardano blockchain is op dit moment de thuisbasis van enkele NFT’s en DeFi projecten. Het wil echter groter groeien en uiteindelijk op het gebied van NFT’s, DeFi en andere smart contract functies met Ethereum concurreren. Solana is een andere blockchain die voor een stevige concurrentie voor Ethereum en Cardano zorgt.

Solana is één van de meest gebruikte blockchains in de crypto-omgeving en tal van investeerders zijn optimistisch over het project. De DeFi en NFT sectoren zullen de komende jaren naar verwachting een enorme groei doormaken, en deze smart contract blockchains zullen de acceptatie hiervan waarschijnlijk leiden.

The post Cardano steekt 100 miljoen dollar in NFT, DeFi en blockchain voorlichting appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

French police raid Nvidia offices amid antitrust investigation: Report

Nvidia, one of the global leaders in artificial intelligence (AI) chip production with headquarters in California, reportedly faced a police raid in its French offices...

Kresus teams up with Collectibles.com as preferred crypto wallet partner

Collectibles.com is gearing up for its much-anticipated launch. Collectibles.com is a Web3 collectibles marketplace that allows collectors to buy, sell, and trade assets. Kresus Collectibles.com partnership makes...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo