Cardano kan naar verwachting smart contracts inzetten vanaf september 2021

Cardano heeft aangekondigd dat het de Alonzo White Hard Fork met succes heeft uitgevoerd. Een tweet bevestigde dat het netwerk nu met succes blokken aan het maken was. En tot nu toe zijn geen problemen geweest met de hard fork.

Smart contracts in september

De hard fork is de volgende stap om smart contracts uit te rollen op het Cardano-netwerk. Het project is al een tijdje in de maak, er wordt gespeculeerd dat het netwerk tegen september dit jaar smart contracts volledig kan ondersteunen.

Het ontwikkelingsteam achter het Cardano-project zei dat het feedback en resultaten zal beoordelen. Vervolgens wordt begonnen met het aanpakken van eventuele vereiste fixes op het netwerk.

We’ll monitor the new network closely over the next 24 hours while continuing to do further QA work on the node tonight. We’ll then review any feedback/results tomorrow and start addressing any required fixes. We expect a number of updates as we add features to #AlonzoWhite 4/5

— Input Output (@InputOutputHK) July 14, 2021

Volgende fase van het plan

De lancering van Cardano Alonzo is opgedeeld in meerdere delen, elk gerangschikt op kleur. Tot nu toe zijn Alonzo Blue en Alonzo White met succes geïmplementeerd. En het team blijft positief over het op koers blijven met de resterende etappes.

Gezien de succesvolle voltooiing van Alonzo White, gaat het project verder met Alonzo Purple. Dit deel van de uitrol wordt opgesplitst in twee delen: Alonzo Rood en Alonzo Zwart.

Het succes van deze subfasen zal bepalen of de uitrol van Alonzo doorgaat naar de volgende fase. Dit zal de enscenering zijn voor de volledige verhuizing naar het Alonzo Mainnet.

De Alonzo Blue hard fork zorgde dat een select aantal gebruikers al konden spelen met smart contracts. Alonzo White zorgde ervoor dat nog meer mensen konden meespelen, ongeveer 500 gebruikers kregen de functie en werden nodes inopdit testnet. En alles werkt tot nu toe goed.

Hierna zal Alonzo Purple hoogstwaarschijnlijk meer gebruikers toelaten.

Wat Alonzo voor Cardano betekent

Verhuizen naar het Alonzo Mainnet geeft Cardano de mogelijkheid om smart contracts te ondersteunen. Dit zal het op zijn beurt helpen om te concurreren met andere DeFi-ecosystemen zoals Binance en Ethereum. Dit betekent dus dat het project een sterke concurrent voor Ethereum wordt, toch nog steeds de voorkeursblockchain voor vrijwel alle DeFi-projecten. Maar niet als het aan Cardano ligt.

Volgens Charles Hoskinson, de grote man van het project, zou Cardano alles kunnen doen wat Ethereum momenteel doet, alleen sneller en goedkoper.

The post Cardano kan naar verwachting smart contracts inzetten vanaf september 2021 appeared first on BTC Direct | Nieuws.

Cardano nieuws

All Dutch and English crypto news!

US Bitcoin miners silent in face of Kerrisdale ‘snake oil’ claims

U.S. Bitcoin miners have remained tight-lipped following a recently released Kerrisdale Capital report criticizing the industry.

Terraform Labs ends operations, Terra community takes over

Terraform Labs ceases operations after a $4.47 billion settlement with the SEC, transferring control of the Terra blockchain to the community.

Shiba Inu onder druk: Whales verplaatsen 4,29 biljoen SHIB naar Coinbase

Shiba Inu, de op één na grootste meme coin, heeft de afgelopen 30 dagen een zijwaartse prijsbeweging doorgemaakt, met een duidelijke daling in de afgelopen...

Zero-knowledge Manta Network launches $50M ecosystem fund

Early-stage projects building on Manta Network can receive up to $50,000 in grants.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo