Cardano bijna 2,60 dollar terwijl de bulls tegen negatief sentiment strijden

ADA’s prijs onderging een correctie vanaf haar 2,95 dollar recordprijs en staat nu onder een nieuwe prijsdruk die het nog verder onder de 2,60 dollar zou kunnen pushen

De prijs van Cardano steeg de afgelopen 30 dagen met bijna 105% en in de afgelopen twee weken met meer dan 44%, al volgens gegevens van CoinGecko.

De waarde van de cryptovaluta steeg na het dieptepunt van 1,26 dollar eind juli om erna dicht in de buurt van de 3 dollar te komen. ADA bereikte op 23 augustus zelfs een nieuwe recordprijs van 2,95 dollar, dit in afwachting van de smart contracts functie op het Cardano netwerk, die naar verwachting op 12 september 2021 live op het mainnet zal gaan.

Maar ondanks dat de prijs van Cardano in een opwaartse trend blijft en een herbeproeving van de recente prijspiek heel waarschijnlijk is, hebben de bulls de afgelopen twee dagen toch nog met een verhoogde druk te maken gehad en is een neergaande prijsbeweging dus ook heel goed mogelijk.

ADA’s prijs wacht op actie boven de 2,60 dollar

De neergang van de 2,95 dollar naar een dieptepunt van 2,46 dollar viel samen met de aankondiging van de Cardano Foundation op 24 augustus van een samenwerking met het blockchain analysebedrijf Confirm. Deze deal is bedoeld om Cardano met het analysebedrijf samen te laten werken om zo de naleving van de antiwitwas vereisten (AML) te verbeteren, waarbij providers zoals uitwisselingen en bewaarders het ADA gebruik vanuit hun wallet kunnen tracken.

Deze actie heeft vanuit de gehele cryptomarkt een scherpe kritiek ontvangen, waarbij Weiss Crypto het met dezelfde acties vergelijkt die het banksysteem ‘verstikt’ hebben.

https://twitter.com/WeissCrypto/status/1430548479324172298 

ADA/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Dit negatieve sentiment dreigt de ADA naar beneden te pushen, waarbij de bears voor de 2,46 dollar prijs van 16 mei gaan. De bulls proberen echter vanaf het ondersteuningsniveau omhoog te springen, en een succesvolle doorbraak boven de 2,65 dollar zou dan ook prijsbewegingen richting de 3 dollar mogelijk maken.

De RSI vertoont op dit moment nog steeds een trend in een overbought positie en de MACD toont een bullishe prognose boven de signaallijn. Beide indicatoren wijzen desondanks op een mogelijke omslag op de korte termijn, een prijsactie die de bears wellicht zal meehelpen.

Als de verkopers namelijk weigeren om hun terrein in de buurt van de 2,60 dollar prijs te geven, dan zou dit tot een nieuwe verkoopdruk voor ADA/USD en dus lagere prijzen kunnen leiden. In dit geval zouden de bulls op een ondersteuning in de buurt van de horizontale lijn zo rond de 2,31 dollar kunnen vertrouwen. Elke verdere neerwaartse correctie zou in een prijsbeweging voorbij het psychologische niveau van 2 dollar kunnen resulteren, waarbij de prijs van ADA dan waarschijnlijk een ondersteuning in de buurt van de 1,88 dollar zal zoeken.

The post Cardano bijna 2,60 dollar terwijl de bulls tegen negatief sentiment strijden appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo