Cardano analyse: waarom ADA binnenkort naar 2,72 euro kan

Spannende uren voor ADA! Eergisteren hebben we in dit artikel Cardano (ADA) behandeld. We gaan nu wat meer inzoomen op de ascending triangle die we lieten zien, want er is veel gebeurd in de tussentijd.

Cardano uit de driehoek, wat nu?

Daarvoor gaan we kijken naar de 4-uur candles in plaats van de daggrafiek. De blauwe cirkel geeft aan waar we waren op het moment van onze vorige analyse. Op de grafiek zie je dat de koers omhoog stuitert op de onderkant van de ascending triangle. Daarna schoot Cardano vrijwel direct door naar de bovenkant van het patroon. Ook zie je dat de ADA koers een poging heeft gedaan om aan de bovenkant uit te breken, maar dat de prijs nu weer op een belangrijk punt is aan de bovenkant van de driehoek.

Wat kunnen we verwachten van Cardano?

Op dit moment zijn er drie mogelijke scenario’s die we genummerd aangeven op de grafiek. Het wordt spannend: wat gaat Cardano nu doen? We beschrijven twee bullish (positieve) uitkomsten en één bearish (negatief) scenario.

Scenario 1 is dat de recente daling iets goeds is. De bovenkant van de driehoek wordt getest en kan een ondersteuning vormen in plaats van een weerstand.  Dit wordt ook een bounce genoemd die de uitbraak een stuk meer kracht en zekerheid geeft. In dat geval kan Cardano doorgroeien naar een nieuwe all-time high op 2,72 euro, de groene lijn op de grafiek. Dit koersdoel is op basis van de reeks van Fibonacci, meer hierover in onze eerdere analyse.
Scenario 2 is dat we eerst nog een keer terugvallen in de driehoek. Dan wordt de onderkant van de driehoek weer getest en als hier een mooie bounce plaatsvindt kan dat ervoor zorgen dat we definitief naar boven uitbreken. Het einde van de driehoek komt steeds dichterbij, dus vandaar dat er te verwachten valt dat er zeer binnenkort een beslissing gemaakt wordt door de markt of we omhoog of omlaag gaan.
Scenario 3 is het meest bearish scenario. In dit geval zou zowel de bovenkant als de onderkant van het patroon niet gelden als support en zal de prijs hier doorheen zakken, er valt dan een flinke prijsdaling te verwachten. Denk aan de eerdere ondersteuning op 2,05 euro, de oranje lijn op de grafiek.

Je eerste 10 euro Cardano krijg je van ons

Maak kennis met het nieuwe tradingplatform van BTC Direct! Koop, verkoop en beheer je favoriete crypto’s, waaronder Cardano. Maak een account aan met voucher code NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Waar wacht je nog op?


Maak een gratis account aan

Liever eerst meer informatie?

All Dutch and English crypto news!

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo