Cardano (ADA) vs Solana (SOL), welke coin neemt de leiding?

In de altcoin-arena woedt een hevige strijd tussen twee prominente spelers: Cardano (ADA) en Solana (SOL). Beiden hebben een opmerkelijke reis gemaakt in de cryptowereld, maar welke heeft het voortouw genomen in deze race?

Cardano’s gestage groei

Lark Davis, een gerenommeerde crypto-analist, besprak onlangs de prestaties van Cardano met Altcoin Daily. Volgens Davis heeft Cardano jarenlang een gestage groei gekend, zo valt te lezen op Coin Edition. Ondanks een aanzienlijke groei van 300% in totale waarde die vastzit in Cardano, merkte hij op dat platformen zoals Coinbase waarschijnlijk een grotere basis hebben dan Cardano. Desondanks heeft Cardano een hechte community die de potentie van ADA ziet, ook al groeit deze langzamer dan sommige andere altcoins.

Solana’s opmerkelijke vooruitgang

Solana, daarentegen, staat bekend om zijn indrukwekkende schaalbaarheid en heeft in korte tijd een aanzienlijke groei doorgemaakt. Belangrijke samenwerkingen, zoals die tussen Solana Pay en Shopify, hebben de deur geopend voor miljoenen nieuwe gebruikers om deel te nemen aan het Solana-netwerk. Met een groeiende community staat Solana klaar om de markt verder te veroveren.

Prijzen in perspectief

In een recente vergelijking tussen SOL en ADA in de markt, bleek Solana’s inheemse token beter te presteren. Terwijl SOL onlangs de $19-grens overschreed na een stijging van 6,26% in een week, zag ADA een bescheiden stijging van 1,40% en wordt nu verhandeld tegen een prijs van $0,2487. Hoewel de prijs van ADA nog steeds onder de $0,3 ligt, heeft SOL met zijn recente groei en samenwerkingsverbanden de wind in de rug.

Conclusie

De concurrentie tussen Cardano en Solana is hevig en beiden hebben hun eigen sterke punten en voordelen. Terwijl Cardano een langzamere maar gestage groei doormaakt, maakt Solana grote stappen met indrukwekkende samenwerkingsverbanden. Het zal boeiend zijn om te zien hoe deze twee altcoins zich in de toekomst zullen ontvouwen.

Stem jij BLOX naar de top? Laat je horen en maak kans op een prijs!

Geniet jij dagelijks van BLOX? Laat dan van je horen! BLOX is namelijk maar liefst twee keer genomineerd voor Website van het jaar in de categorieën ‘Financieel’ en ‘Financiële apps’! En om deze prijzen daadwerkelijk in de wacht te slepen, hebben wij jouw stem dubbel nodig. Stem dus snel op zowel de site als op onze app en maak ook nog eens kans op toffe prijzen! Stemmen kan tot en met 20 oktober. Kunnen we rekenen op jouw support?

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo