Cardano (ADA) is in 2021 gestegen met 700% en heeft veel ontwikkeling doorgemaakt

Frederik Gregaard heeft een blogpost gepubliceerd waarin hij terugkijkt op 2021. De CEO van de Cardano Foundation noemt dit een jaar van ongelooflijke groei voor het netwerk en voor cryptocurrency ADA, waarvan de koers dit jaar met bijna 700% is gestegen.

Bewogen 2021

Volgens Gregaard was 2021 een jaar waarin het Cardano-protocol groeide, technische innovatie zag, een grotere community kreeg en partnerschappen aanging die zorgden voor vooruitgang.

Volgens de blockexplorer is er meer dan 2,5 miljoen nativa activa opgeslagen op Cardano, dit is pas sinds 1 maart mogelijk. Met native activa worden tokens bedoeld en van die 2,5 miljoen activa zouden 2 miljoen niet-fungible tokens (NFT’s) zijn.

Daarnaast heeft Cardano 2,58 miljoen nieuwe wallets gecreëerd om meer dan 23,8 miljoen transacties on chain te verwerken.

Enorme sprong actieve adressen

Volgens een recent Asset Report van CryptoCompare waren er in oktober 50.506 actieve adressen op de Cardano-blockchain, terwijl er in november in totaal 216.072 actieve adressen waren. Een enorme sprong dus

Gregaard voegde er aan toe dat het Cardano-ecosysteem zijn nut en acceptatie heeft zien groeien, deels dankzij de succesvolle lancering van de Alonzo-hardfork. Hierdoor zijn smart contracts en dus DeFi-apps mogelijk gemaakt.

In zijn post schreef Gregaard ook op dat Cardano een aantal nieuwe samenwerkingen is aangegaan, waaronder met het e-sportplatform Rival, het fintech-bedrijf UBX en de non-profitorganisatie Save the Children.

Cardano werkt met proof  of stake, en de community heeft meer dan een miljoen ADA vastgezet op het netwerk.

Hoogtepunt van 2,50 euro

De koers van Cardano explodeerde eerder dit jaar nadat het zijn smart contractfase “Goguen” had voltooid en het ecosysteem nu overgaat naar de “Basho” -fase. Deze zal zich concentreren op het opschalen van het netwerk.  Daarnaast wordt de grootte van de blokken verhoogd van een maximum van 8KB naar 72KB.

En de koers? Die liet vooral in tot aan september een mooie groei zien. Toen werd het hoogtepunt van 2,50 euro behaald.

Bron: BTC Direct

The post Cardano (ADA) is in 2021 gestegen met 700% en heeft veel ontwikkeling doorgemaakt appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Nigeria launches first multilingual large language model in Africa

Communications Minister Dr. Bosun Tijani revealed a collaboration between 21st Century Technologies, and Galaxy Backbone to expedite the progress of artificial intelligence projects crucial to...

Bitcoiners betalen maar liefst 2,4 miljoen dollar voor halving blok

Vannacht vond de Bitcoin halving plaats, op het moment dat blok 840.000 toegevoegd werd, ging de beloning voor miners omlaag. Bitcoiners wilden maar al te...

Pro-XRP lawyer requests to be amicus curiae for Coinbase customers

Pro-XRP lawyer John Deaton says the urge to protect the customers "isn't about crypto," but more so about protecting the people that want to "build...

Bitcoin halving hype breaks week-long ETFs outflow streak

Five of the 10 approved ETFs recorded positive inflows that overshadowed the GBTC outflows, bringing in a total of $30.4 million to the spot BTC...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo