Cardano (ADA) is in 2021 gestegen met 700% en heeft veel ontwikkeling doorgemaakt

Frederik Gregaard heeft een blogpost gepubliceerd waarin hij terugkijkt op 2021. De CEO van de Cardano Foundation noemt dit een jaar van ongelooflijke groei voor het netwerk en voor cryptocurrency ADA, waarvan de koers dit jaar met bijna 700% is gestegen.

Bewogen 2021

Volgens Gregaard was 2021 een jaar waarin het Cardano-protocol groeide, technische innovatie zag, een grotere community kreeg en partnerschappen aanging die zorgden voor vooruitgang.

Volgens de blockexplorer is er meer dan 2,5 miljoen nativa activa opgeslagen op Cardano, dit is pas sinds 1 maart mogelijk. Met native activa worden tokens bedoeld en van die 2,5 miljoen activa zouden 2 miljoen niet-fungible tokens (NFT’s) zijn.

Daarnaast heeft Cardano 2,58 miljoen nieuwe wallets gecreëerd om meer dan 23,8 miljoen transacties on chain te verwerken.

Enorme sprong actieve adressen

Volgens een recent Asset Report van CryptoCompare waren er in oktober 50.506 actieve adressen op de Cardano-blockchain, terwijl er in november in totaal 216.072 actieve adressen waren. Een enorme sprong dus

Gregaard voegde er aan toe dat het Cardano-ecosysteem zijn nut en acceptatie heeft zien groeien, deels dankzij de succesvolle lancering van de Alonzo-hardfork. Hierdoor zijn smart contracts en dus DeFi-apps mogelijk gemaakt.

In zijn post schreef Gregaard ook op dat Cardano een aantal nieuwe samenwerkingen is aangegaan, waaronder met het e-sportplatform Rival, het fintech-bedrijf UBX en de non-profitorganisatie Save the Children.

Cardano werkt met proof  of stake, en de community heeft meer dan een miljoen ADA vastgezet op het netwerk.

Hoogtepunt van 2,50 euro

De koers van Cardano explodeerde eerder dit jaar nadat het zijn smart contractfase “Goguen” had voltooid en het ecosysteem nu overgaat naar de “Basho” -fase. Deze zal zich concentreren op het opschalen van het netwerk.  Daarnaast wordt de grootte van de blokken verhoogd van een maximum van 8KB naar 72KB.

En de koers? Die liet vooral in tot aan september een mooie groei zien. Toen werd het hoogtepunt van 2,50 euro behaald.

Bron: BTC Direct

The post Cardano (ADA) is in 2021 gestegen met 700% en heeft veel ontwikkeling doorgemaakt appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Price analysis 9/29: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) is attempting to trade above $27,000 which is a positive sign. In the past few days, Bitcoin's price held up above $26,000 in...

Valkyrie backtracks on Ether futures contract purchases until ETF launch

Asset management firm Valkyrie has said it will hold out for the United States Securities and Exchange Commission (SEC) to approve an exchange-traded fund, or...

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo