Cardano (ADA) deelt update over brug naar Ethereum en verwacht veel traffic op blockchain

Sinds de introductie van smart contracts op Cardano, wordt er veel verwacht van het netwerk. De lancering van deze smart contracts ging gepaard met veel bombarie en een stijgende ADA koers, maar nu is het tijd om te laten zien of Cardano de hype waard is.

Zo ver is het nog niet, maar Cardano bereidt zich wel alvast voor op het moment dat hun smart contracts meer activiteit moeten verwerken. Hiervoor is Hydra in ontwikkeling.

Tweede laag op Cardano

Hydra is gebouwd om ruimte te maken voor meer activiteit op het netwerk. Dit is een tweede laag op de blockchain van Cardano (zoals lightning dat is bij bitcoin) en het doel is schaalbaarheid en hogere doorvoersnelheden te bieden aan de applicaties op de blockchain. Hydra zal ook helpen bij het reguleren van vergoedingen op de blockchain. Daardoor worden aanvaardbare vergoedingsstructuren voor de gebruikers geboden.

Hoskinson zegt dat Hydra van vitaal belang is

Charles Hoskinson is de oprichter van Cardano en hij organiseerde een AMA-sessie (Ask Me Anything) op YouTube waar leden van de community vragen konden insturen die ze graag beantwoord wilden zien. Tijdens deze sessie ging Hoskinson ook in op Hydra.

Hoskinson zegt dat er ongelooflijk veel werk gestoken wordt in de Layer 2-oplossing. De mogelijkheden die Hydra het netwerk biedt, zijn volgens hem cruciaal voor Cardano. Voorlopig is het nog niet nodig, maar Cardano verwacht veel traffic op het netwerk en Hydra zal ervoor zorgen dat het netwerk de toegenomen transacties tijdig en ordelijk kan verwerken.

Het team stopt veel meer middelen in het project omdat het zo’n hoge commerciële prioriteit heeft. Smart contracts zijn vooral bedoeld om DeFi te ondersteunen, maar de DeFi-gemeenschap van Cardano bevindt zich nog in de beginfase. Zodra DeFi groeit zal de blockchain van Cardano moeten schalen. Hoskinson: ‘Daarvoor is hydra een noodzaak.’

Coins van Ethereum op Cardano

Tijdens de sessie op YouTube bracht Hoskinson de community op de hoogte van de verwachte lancering van de ERC-20 Cardano-converter. Hiermee kunnen coins en tokens van de Ethereum blockchain gebruikt worden op de blockchain van Cardano.

‘Het doel op lange termijn is automatisering en overbrugging, dus het is gemakkelijk om tussen activa te schakelen en activa in te pakken, enzovoort. We zien het als een mooi commercieel hulpmiddel. Als mensen komen en willen migreren, is er een proces, een team en een verzameling competenties.’

Hoskison hield zijn AMA-sessie vanuit Ethiopië, waar hij momenteel toert en projecten begeleidt die voortbouwen op de Cardano-blockchain. Hieronder foto’s van Hoskinson terwijl hij poseert voor een nieuwe profielfoto tijdens zijn Afrika-tour.

Investeer in Cardano, krijg 10 euro van ons

Handel in Cardano (ADA) met het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Claim je € 10 gratis

Liever eerst meer informatie?

The post Cardano (ADA) deelt update over brug naar Ethereum en verwacht veel traffic op blockchain appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo