Cardano (ADA) breekt voor het eerst door 3 dollar en bereikt nieuwe all time high

Wat een mooie week weer. Vrijwel alle coins en hun moeders staan in het groen. Cardano nestelt zich steeds dieper in de top 3 qua marketcap. Op dit moment hoeft ADA alleen nog Ethereum en Bitcoin voor zich te dulden.

Cardano in 2021

De munt is weer met 10% gestegen en is voor het eerst in zijn geschiedenis 3 dollar (2,60 euro) waard.

Bron: BTC Direct

 

Sinds begin dit jaar is de ADA koers met 1,633.36% gestegen, daarmee staat Cardano op de 7e plek van alle top 100 munten. De grootste stijgers van 2021 zijn:

Axie Infinity: 12.602%
Polygon (MATIC): 8.045%
Solana: 7.583%
Dogecoin: 6.523%
Luna: 4.875%

Je eerste 10 euro ADA van ons

Gisteren heeft BTC Direct een nieuw tradingplatform gelanceerd, met onder andere ADA. Maak een account aan met voucher code NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze voucher code vul je onderaan het aanmeldscherm in. Je kan met de knop hieronder direct een account aanmaken.


Meld je aan

Liever eerst meer informatie?

Smart contracts op 12 september

Verwacht wordt dat op 12 september smart contracts worden geïntroduceerd op de blockchain van Cardano. Deze worden geïmplementeerd middels een hard fork genaamd Alonzo. Op dit moment worden smart contracts getest op het testnet van Cardano volgens onderstaande tweet van IOHK. Input Output Hong Kong zijn de developers van Cardano.

So there we have it. Since c. 20:20 UTC today, the #Cardano Testnet now officially supports #Plutus #smartcontracts. Final testing & integrations ahead. SPOs will now upgrade their mainnet nodes. Then next stop… mainnet upgrade. Still on track for 12 September. Onward! $ADA pic.twitter.com/Wl5CUpRB4L

— Input Output (@InputOutputHK) September 1, 2021

Het team zegt dat de laatste tests en integraties spoedig verlopen en niets lijkt een lancering op het mainnet op 12 september in de weg te staan.

Cardano en Afghanistan

Gisteren werd Charles Hoskinson geïnterviewd door CNBC, hij is de bedenker van Cardano. Hij sprak zijn verwachting uit dat ‘cryptocurrency’s een grotere rol zullen spelen in Afghanistan […] in de oorlog voor en tegen de Taliban-troepen.’

Hoskinson is van mening dat digitale activa een belangrijke rol kunnen spelen bij het bieden van financiële privacy aan Afghaanse burgers na de terugtrekking van Amerikaanse troepen.

‘Het digitale leven van Afghaan wordt nu onder de loep genomen, de laatste twee decennia worden beoordeeld door een regime dat als je je mening hebt geuit op een manier die niet past bij hun regressieve standpunten, je nu wordt bedreigd met intimidatie, gevangenisstraf of zelfs de dood.’

Gedwongen tot cryptocurrency

Veel lokale bankrekeningen zijn bevroren in opdracht van internationale hulporganisaties en de Verenigde Staten, heeft Western Union vorige week ook de diensten in het land tot nader order opgeschort. Dit betkenet dat internationale overboekingen ook niet meer mogelijk zijn op de traditionele manier.

Nu.nl schrijft hierover:
‘De onrust in Afghanistan lijkt ook een aantal Afghanen in de richting van de cryptomarkt te hebben gedreven. Afghanistan kwam in 2021 uit het niets op plaats 20 van 154 op de Global Crypto Adoption Index, een lijst van landen die recent de cryptomarkt omarmden.’

The post Cardano (ADA) breekt voor het eerst door 3 dollar en bereikt nieuwe all time high appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

BlackRock’s Larry Fink says he was wrong, calls Bitcoin digital gold

BlackRock, the world's biggest hedge fund, currently has $10.6 trillion in assets under management and the largest Bitcoin investment fund.

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Tether hires Chainalysis’ chief economist for USDT usage reports

Tether has appointed Philip Gradwell as head of economics to improve transparency on USDT usage to regulators.

DePin Helium Mobile releases first post-roadmap progress update

Decentralized physical infrastructure networks represented the fourth most profitable sector for investors in the first half of 2024.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo