Cardano (ADA) analyse: komt er een nieuw hoogtepunt boven 0,60 dollar?

Welke analyse wil jij zien? Elke week houden we een poll op onze socials. Hier mogen jullie stemmen over de volgende altcoin analyse. Deze week is cardano (ADA) weer als de winnaar uit de bus gekomen. Laten we naar de koers kijken.

Vliegende start vanuit support

Om te beginnen gaan we kijken naar de wekelijkse grafiek van Cardano. Daar kunnen we duidelijk zien dat de munt een goede lancering heeft gemaakt vanuit de wekelijkse support (blauwe zone). Dit is een supportzone die is getrokken vanuit het eerste hoogtepunt op deze grafiek. De koers van Cardano gaf hier al eerder een reactie op, maar faalde om verder te stijgen.

Het spande er even om of Cardano nog kracht zou zetten vanuit deze zone. De ADA-koers heeft deze zone al meerdere malen getest, en hoe vaker dat gebeurt, hoe zwakker de zone wordt. Toch lijkt de koers nu verder omhoog te willen. Hiermee lijkt een harde daling naar 17 dollarcent voorlopig uitgesloten (onderste blauwe zone).

Het allerbelangrijkste is dat ADA vanuit hier een hoger hoogtepunt gaat maken – hoger dan de oranje lijn (ongeveer 0,60 dollar). Als de munt daar boven weet te sluiten, kan dit de algehele trend weer positief veranderen. Zo’n hoger hoogtepunt (of laagtepunt) is meestal het eerste signaal van een lange weg naar boven.

Inzoomen

Om dit beter te zien, pakken we ook even de 4-uurs grafiek erbij, waarbij elke candle voor 4 uur staat. Daar zien we hetzelfde scenario, maar dan ingezoomd. De koers is echt precies van de bovenste rand van de zone omhoog geschoten.

Het ziet er goed uit op dit moment. Cardano is al 10 dollarcent hoger dan de blauwe zone, en dat is dezelfde afstand die ADA moet afleggen om een hoger hoogtepunt te maken. Daarnaast staat er binnenkort de Vasil hardfork op de planning. Dit is een van de meest belangrijke evenementen ooit voor deze munt.

Pas als de munt onder de blauwe zone komt, is het oppassen geblazen, aangezien de koers dan kan zakken tot de eerder benoemde 17 cent.

ADA vs BTC

Om de positie van ADA goed te analyseren, pakken we ook even de bitcoingrafiek erbij (ADA/BTC). Hierop kunnen we aflezen of Cardano de komende tijd beter zal presteren dan bitcoin. Het hoeft dus niet per sé iets te zeggen over de dollarprijs van Cardano. In onderstaande afbeelding staat elke candle voor één week.

De koers doet ten opzichte van bitcoin wel ongeveer hetzelfde als tegenover de dollar. De koers is hier ook van de meest belangrijke blauwe zone afgekaatst en is bezig om de weg naar boven te vinden. In deze grafiek geldt hetzelfde als bij de dollar-grafiek: pas als de koers onder de blauwe zone sluit, is het oppassen geblazen.

Tot die tijd ziet Cardano er op dit moment prima uit. Er zijn alleen niet bepaald goede plekken om de munt nu op te pakken. Hiervoor lonen supports zich het beste, maar aangezien die 10 dollarcent (ofwel 20%) onder de huidige Cardano-koers ligt, is het een groot risico om nu in te stappen.

All Dutch and English crypto news!

Traders brace for Bitcoin price volatility as DXY 2022 gains near 20%

Bitcoin (BTC) volatility edged higher during Sept. 26 as the Wall Street open avoided significant losses. BTC/USD 1-hour candle chart (Bitstamp). Source: TradingView Monthly close tipped to...

329 Japanese companies support Astar Network’s Nikkei ad

Astar Network's latest ad has gained support from over 300 Japanese companies as it looks to spearhead the growth of Japan's web3 ecosystem.   Astar Network, a...

What Cardano’s Vasil hard fork means for the blockchain

After several delays and some setbacks, Cardano's long-awaited Vasil upgrade finally went live on Sept. 22. From the outside looking in, the hard fork is...

Cardano bulls run out of steam after Vasil hard fork — 40% ADA price crash in play

Cardano's (ADA) long-awaited Vasil update went live on Sept. 22, which promises to make its blockchain more scalable and cheaper than before. However, this has...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo