BTC prijsprognose: de Bitcoin bulls targeten de 49.000 dollar

De BTC bulls proberen de neerwaartse druk te doorstaan, waardoor Bitcoin momenteel op ongeveer 47.600 dollar verhandelt

De prijs van Bitcoin is op het moment van schrijven met 2,1% gedaald en verhandelt zo rond de 48.475 dollar; dit na het bereiken van pieken boven de 50.000 dollar en erna weer teruggewezen te worden. De waarde van de nummer één cryptovaluta ligt momenteel onder een kritiek weerstandsniveau en er zouden nieuwe verliezen kunnen volgen als de prijs niet boven de 49.000 dollar kan blijven.

BTC prijsvooruitzicht

Bitcoin’s prijs corrigeerde zich naar de 47.600 dollar als een dieptepunt, waardoor de winst als sneeuw voor de zon verdween nadat de bulls eerder naar een meermaands hoogtepunt boven de 50.000 dollar uit waren gekomen. De top crypto heeft echter een gedeelte van haar dagelijkse verlies weer goedgemaakt, waarbij de kopers het wederom boven het 0.236 Fibonacci retracementniveau (48.282 dollar) hebben kunnen krijgen.

De prijs van Bitcoin heeft daarna zelfs weer even een piekprijs van 48.622 dollar bereikt, hoewel winstnemingen dit voordeel beperkten en de prijzen daardoor weer onder 48.400 dollar zijn gezakt.

Het BTC/USD handelspaar heeft een duidelijke doorbraak boven de horizontale weerstand nodig, die zich zo rond de 48.650 dollar en het 0.382 Fibonacci retracementniveau van de daling van de 50.491 highs naar de 47.600 dollar lows op 48.705 dollar bevindt, om zo weer beter te kunnen presteren en evenzo van de meest recente prijsdaling te kunnen herstellen.

Volgens de 4-uurs prijsgrafiek vormt het exponentiële voortschrijdend gemiddelde van 48.727 dollar (de 20 EMA) de volgende hindernis. De samenvloeiing van diverse prijsbarrières vormen een kritieke bevoorradingszone waarboven meer aankopen de bulls richting het 0,618 Fib niveau (49.387 dollar) zouden kunnen pushen.

BTC/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

De 4-uurs prijsgrafiek showt tevens dat de bulls nog niet echt de overhand hebben, terwijl de Relative Strength Index naar de 50 markering op weg is. De 20 EMA kromt zich eveneens naar beneden om zo de kans op een neergang van BTC/USD op korte termijn te vergroten.

Als de prijs inderdaad onder het 0.236 Fib niveau zou zakken, dan zouden de bulls toch nog op een initiële ondersteuning zo rond de 48.000 dollar kunnen vertrouwen. De kopers kunnen op dit niveau nog steeds een opwaartse doorbraak creëren om zo de gemarkeerde weerstandszones terug te kunnen winnen. Als een nieuwe neerwaartse druk de bulls echter zou dwingen om af te moeten dalen, dan zou het volgende ondersteuningspunt zich op het voortschrijdend gemiddelde van de 4-uurs 50 EMA moeten liggen (47.618 dollar).

The post BTC prijsprognose: de Bitcoin bulls targeten de 49.000 dollar appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin holds steady as DXY advance hurts stocks

Bitcoin rose to $26,820 on Wednesday, trading in the opposite direction to stocks as the Dollar Index hit a 10-month high. An easing for the DXY...

Uniswap Foundation targets $62M in additional funding

Decentralized exchange (DEX) Uniswap is seeking an on-chain vote to approve the second tranche of the $74 million funding for its developer Uniswap Foundation. According to...

IBM, Microsoft, others form post-quantum cryptography coalition

IBM Quantum and Microsoft have formed a coalition to tackle post-quantum cryptography alongside not-for-profit research tank MITRE, U.K.-based cryptography firm PQShield, Google sibling company SandboxAQ,...

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo