BTC, ALGO, ATOM, XTZ en EGLD zijn de top 5 cryptocurrencies om deze week te bekijken

Een zware strijd is gaande tussen de bulls en de bears in de buurt van het 200-daagse eenvoudige voortschrijdend gemiddelde. Bitcoin (BTC) is getuige hiervan, waarbij de 200-day SMA door institutionele beleggers als een belangrijk niveau wordt beschouwd als ze proberen te beslissen of het activum bullish of bearish is. Crypto-investeerders kijken, behalve hiernaar, ook naar de vorming van een gouden kruis in Bitcoin.

Dit zal een trend in het voordeel van de bulls signaleren, als deze bullish setup is voltooid. Beleggers blijven zich voorlopig richten op geselecteerde altcoins die hun reis omhoog hebben voortgezet. Toen miners op 11 september het 700.000e blok produceerden, bereikte Bitcoin op het fundamentele front een nieuwe mijlpaal. Toen het 600.000e blok werd bereikt op 18 oktober 2019 handelde Bitcoin in de buurt van $ 8000.

Sommige Twitter-gebruikers werden met het bereiken van deze mijlpaal ertoe gebracht een van de vroegste pioniers van Bitcoin, Hal Finney, te citeren. Finney zei dat elke dag die voorbijgaat en Bitcoin niet is ingestort door juridische of technische problemen, nieuwe informatie op de markt brengt. De kans op het uiteindelijke succes van Bitcoin wordt zo vergroot en het rechtvaardigt een hogere prijs, volgens Finney.

Dit zijn dan de top-5 cryptocurrencies die op korte termijn de aandacht van de handelaar kunnen trekken. Zeker de moeite waard deze onder de loep te nemen.

Het BTC/USDT paar

Op 10 september sloot Bitcoin onder de 200-daagse SMA, op $ 45.894. Echter, bears hebben niet kunnen profiteren van deze beweging. Nu proberen de bulls de prijs terug te dringen tot boven de 200-daagse SMA. Een gouden kruis wordt bijna bereikt door de voortschrijdende gemiddelden. Het gouden kruis geeft aan dat het voordeel waarschijnlijk zal kantelen in het voordeel van de bulls.

Het BTC/USDT-paar zal proberen te stijgen naar de overheadzone van $ 50.500 tot $ 52,920, als kopers de prijs boven $ 47.399,97 duwen. De bovenliggende zone zal waarschijnlijk agressief verdedigd worden door de bears. Echter, als de bulls niet veel terrein opgeven, neemt de kans op een doorbraak boven de $ 52.920 toe. Het paar zou kunnen stijgen naar $ 60.000, als dat gebeurt.

Als de prijs daalt vanaf het huidige niveau, aan de andere kant, suggereert dit dat bears de 200-daagse SMA agressief verdedigen. De kritieke ondersteuning zou door het paar dan opnieuw getest kunnen worden op $ 42.451,67. Een onderbreking onder dit niveau zou het voordeel kunnen doen kantelen in het voordeel van bears. De prijs is twee keer gedaald van $ 47.550, volgens de 4-uurgrafiek.

Op de korte termijn wordt dit dus een belangrijk niveau om op te letten. De potentie is er voor een mogelijke beweging naar $ 50.500 door een break en close boven deze weerstand. Echter, de voortschrijdende gemiddelden staan aan de vooravond van een bearish cross-over. Dit geeft aan dat verkopers proberen een comeback te maken.

Het zou een klein voordeel kunnen betekenen voor bears als er een break en close onder de $ 44.000 plaatsvindt. De mogelijkheid is er dat het paar dan naar het kritieke niveau op $ 42,451,67 zou kunnen zakken.

Het ALGO/USDT koppel

De grafiek van voortschrijdende gemiddelden laat zien dat op 7 september de dip agressief door bulls opgekocht wordt voor de 50-daagse SMA, ongeveer op $ 1,10. Algorand (ALGO) werd door sterke aankopen op 8 september boven de stijve overhead resistance van $ 1,84 gestuwd. Door de prijs op 10 september onder het breakout-niveau te laten zakken tot $ 1,84 probeerden de bulls, de bears in de val te lokken.

Echter, de kopers hadden andere plannen. Vandaag heeft het ALGO/USDT-paar zich krachtig hersteld van de steun en nu proberen bulls de prijs boven $ 2,49 te krijgen. Het paar zou de opwaartse trend kunnen hervatten, als het plan van de bulls lukt. Het eerste doel aan de bovenkant is op $ 3 en daarna $ 3,32. Als de prijs opnieuw vanuit $ 2,49 daalt daarentegen, kan het paar tot $ 1,84 dalen en de komende dagen tussen deze twee niveaus blijven.

De huidige uitbraak was een bulltrap, wordt gesuggereerd door een break en close onder $ 1,84. Het paar zou dan kunnen glijden naar $ 1,60. Bears verdedigen de overheadweerstand op $ 2,49, laat de 4-uurgrafiek zien. Het paar zou opnieuw naar het breakout-niveau van $ 1,84 kunnen glijden als verkopers de prijs onder de $ 2,30 halen. Een sprong van deze ondersteuning kan enige tijd wijzen op een actie gebonden binnen een bepaald bereik.

Het duo ATOM/USDT

Op 7 september stuiterde Cosmos (ATOM) van het breakout-niveau op $ 17,56. Dit suggereert dat bulls deze ondersteuning agressief verdedigen. Dit niveau werd voor de tweede keer door bulls met succes vastgehouden. De vorige keren waren op 26 en 27 augustus. Het sentiment werd positief en traders kochten op dips, werd op 8 september volgens de grafiek van voortschrijdende gemiddelden getoond.

Een gouden kruis is bereikt door de voortschrijdende gemiddelden. Dit geeft aan dat bulls weer aan de leiding zijn. Vandaag hebben sterke aankopen de prijs boven de overheadweerstand op $ 32,32 geduwd. Het ATOM/USDT-paar kan stijgen naar $ 39,43, als bulls de uitbraak ondersteunen. Waarschijnlijk hebben de bears andere plannen. Bears zullen proberen de prijs terug te brengen tot onder de $ 32,32 en de agressieve bulls in de val te lokken.

Het paar kan dalen tot $ 26 als het de bears lukt. Gesuggereerd wordt dat het bullish momentum is afgezwakt als een doorbraak onder dit niveau plaatsvindt. Bears verkochten de uitbraak boven $ 32,32, laat de 4-uurgrafiek zien. Echter, ze konden het paar niet onder $ 32 volhouden. Dit suggereert dat bulls bij elke kleine dip blijven kopen. Het paar zou kunnen stijgen naar $ 38,49 als de bulls de prijs boven de $ 32,32 houden.

Het paar zou daarentegen kunnen dalen tot $ 30,98, als bears de prijs weer onder de $ 32,32 halen. De bulls zullen proberen de opwaartse trend te hervatten, als de prijs van dit niveau terugkeert. Echter, de daling kan zich uitbreiden tot de kritieke ondersteuning op $ 26, als de ondersteuning barst.

Het stel XTZ/USDT

Op 7 en 8 september voltooide Tezos (XTZ) een succesvolle hertest van het breakout-niveau op $ 4,47. Bears konden de lagere niveaus niet volhouden ondanks ze de prijs onder de 200-daagse SMA, op $ 4,19, trokken. Accumulatie op dips wordt hiermee gesuggereerd. Op 9 september kreeg het XTZ/USDT-paar momentum en op 10 september duwden bulls de prijs boven de overheadweerstand op $ 6,14.

De afgelopen twee dagen was er een lange lont op de kandelaar die duidt op een sterke verkoop in de buurt van $ 7. Voor de bulls wordt dit daarom een belangrijke weerstand om over te steken. Het paar zou het hoogste punt ooit kunnen testen op $ 8,42, als de bulls succesvol zijn. Het begin van een nieuwe opwaartse trend wordt geduid met een uitbraak en sluiting boven dit niveau.

Als de prijs opnieuw daalt vergeleken met de overheadweerstand, kan het paar als alternatief dalen tot $ 5. Agressieve winstboekingen op hogere niveaus wordt met zo’n stap gesuggereerd. Het paar consolideert nu tussen $ 5.88 en $ 6.80, laat de 4-hour chart zien. Het paar kan stijgen tot $ 7,72, als bulls de prijs boven de weerstandszone van $ 6,80 tot $ 6,95 aandrijven en vasthouden.

Het paar kan zijn actie voor een langere periode verlengen, als de prijs daalt vanuit $ 6,80. Het eerste teken dat bulls hun grip verliezen, zal gemarkeerd worden door een break en close onder $ 5,88. Het paar zou dan kunnen dalen naar de 50-SMA.

Het tweetal EGLD/USD

Op 7 en 8 september herstelde Elrond (EGLD) zich van de 200-daagse SMA op $ 131. Dit wijst op een sterke vraag op lagere niveaus. Op 9 september voltooiden de voortschrijdende gemiddelden een gouden kruis, wat aangeeft dat bulls weer de leiding hebben. Op 11 september stuwden aanhoudende aankopen het EGLD/USDT-paar naar een nieuwe all-time high. Bears probeerden hier de opwaartse beweging te vertragen.

Echter, de bulls waren niet in de stemming om hun voordeel los te laten en hebben de prijs vandaag naar een nieuw recordhoogte gebracht. Het paar zou aan de volgende fase van de opwaartse trend kunnen beginnen, als bulls de prijs boven $ 245,80 houden. Met $ 300 kunnen de bears op psychologisch niveau een stevige uitdaging vormen. Echter, de rally kan oplopen tot $ 357,80 als bulls deze weerstand kunnen overwinnen.

Om een mogelijke trendverandering aan te geven zullen de bears de prijs onder het breakout-niveau van $ 245,80 moeten trekken en vasthouden. Nu proberen de bulls de prijs boven de weerstandslijn van het stijgende kanaalpatroon te duwen en vast te houden. Lukt het de bulls om dit te bereiken, dan zou het bullish momentum verder kunnen toenemen en zou het paar in een afblaasfase kunnen komen.

Als de prijs daalt vanaf het huidige niveau daarentegen, kan het paar naar de ondersteuningslijn van het kanaalpatroon zakken. Een sterk herstel zal erop wijzen dat het sentiment positief blijft en dat traders op dips kopen. Het eerste teken dat het bullish momentum zou kunnen verzwakken, zal een break en close onder het kanaal zijn.

Het bericht BTC, ALGO, ATOM, XTZ en EGLD zijn de top 5 cryptocurrencies om deze week te bekijken verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo