Britse gokwaakhond onderzoekt het fantasievoetbal NFT platform Sorare

Sorare heeft herhaald dat geen van haar diensten onder gereguleerd gokken valt

De Britse goktoezichthouder heeft gemeld dat het Sorare, een fantasievoetbal non-fungible token (NFT) platform, voor mogelijk illegaal gokken onderzoekt.

In een kennisgeving waarin het Britse gebruikers voor het platform waarschuwt, verklaarde de kansspelcommissie dat Sorare niet geregistreerd is en dat alle activiteiten die voor Britse gebruikers toegankelijk zijn daarom buiten de regelgeving van het land vallen.

Volgens de waakhond moeten de Britse burgers deze feiten overwegen voordat ze Sorare.com gebruiken.

Sorare reageert op de onderzoeksclaims

Als gevolg van de twijfels van de kansspelcommissie over Sorare, is er nu een onderzoek gaande om erachter te komen of het in Frankrijk gevestigde NFT platform inderdaad een licentie nodig heeft om in het Verenigd Koninkrijk te mogen opereren. Het onderzoek van de commissie is bovendien bedoeld om te bepalen of de diensten van Sorare wel of niet aan gokken verbonden zijn.

“We zullen verder geen commentaar geven in afwachting van de afronding van die onderzoeken”, verklaarde de commissie in de kennisgeving aan de consumenten.

Sorare heeft echter een officiële verklaring uitgegeven waarin staat dat geen van de activiteiten en diensten die op het platform worden aangeboden, onder gereguleerd gokken vallen.

“We hebben er alle vertrouwen in dat Sorare geen enkele vorm van gereguleerd gokken aanbiedt. Dit is in elke fase sinds de oprichting van het bedrijf door deskundige juridische adviezen bevestigd, dus ook tijdens een aantal fondsenwerving rondes”, schreef het NFT platform in een blogpost.

Wijzend op de snelle groei van haar verzamelkaarten en gaming ecosysteem, vertelde Sorare dat het ‘normaal’ is dat er wat regelgevende vragen zijn. Als zodanig verwelkomt het platform elke regelgevende controle, maar is van mening dat het een ‘open dialoog’ moet zijn die aan de groei van het systeem werkt.

Het in 2018 gelanceerde Sorare biedt een online NFT game-ervaring, waarbij gebruikers gelicentieerde kaarten kopen die voetbalspelers vertegenwoordigen. De waarde van deze kaarten stijgt speculatief en ze worden evenzo op marktplaatsen verhandeld.

In september haalde het bedrijf in haar serie B ronde van SoftBank en andere deelnemers 680 miljoen dollar op, dit terwijl één van haar grootste partnerschappen met de Franse sportgigant L’Equipe is.

The post Britse gokwaakhond onderzoekt het fantasievoetbal NFT platform Sorare appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Costo sells out of gold bars, but is it a better investment than Bitcoin?

Costco has made headlines this week after it rapidly sold out of gold bars. In times of economic uncertainty and rising inflation, it's no surprise...

Bitcoin ETFs: A $600 billion tipping point for crypto

A United States appellate court directed the Securities and Exchange Commission (SEC) in August to reassess its denial of Grayscale's application for a Bitcoin exchange...

Google Cloud is now a validator on the Polygon network

Polygon Labs announced on Sep. 29 that Google Cloud has joined the Polygon PoS network as a validator.  Google Cloud joins more than 100 other validators...

Price analysis 9/29: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) is attempting to trade above $27,000 which is a positive sign. In the past few days, Bitcoin's price held up above $26,000 in...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo