Britse gokwaakhond onderzoekt het fantasievoetbal NFT platform Sorare

Sorare heeft herhaald dat geen van haar diensten onder gereguleerd gokken valt

De Britse goktoezichthouder heeft gemeld dat het Sorare, een fantasievoetbal non-fungible token (NFT) platform, voor mogelijk illegaal gokken onderzoekt.

In een kennisgeving waarin het Britse gebruikers voor het platform waarschuwt, verklaarde de kansspelcommissie dat Sorare niet geregistreerd is en dat alle activiteiten die voor Britse gebruikers toegankelijk zijn daarom buiten de regelgeving van het land vallen.

Volgens de waakhond moeten de Britse burgers deze feiten overwegen voordat ze Sorare.com gebruiken.

Sorare reageert op de onderzoeksclaims

Als gevolg van de twijfels van de kansspelcommissie over Sorare, is er nu een onderzoek gaande om erachter te komen of het in Frankrijk gevestigde NFT platform inderdaad een licentie nodig heeft om in het Verenigd Koninkrijk te mogen opereren. Het onderzoek van de commissie is bovendien bedoeld om te bepalen of de diensten van Sorare wel of niet aan gokken verbonden zijn.

“We zullen verder geen commentaar geven in afwachting van de afronding van die onderzoeken”, verklaarde de commissie in de kennisgeving aan de consumenten.

Sorare heeft echter een officiële verklaring uitgegeven waarin staat dat geen van de activiteiten en diensten die op het platform worden aangeboden, onder gereguleerd gokken vallen.

“We hebben er alle vertrouwen in dat Sorare geen enkele vorm van gereguleerd gokken aanbiedt. Dit is in elke fase sinds de oprichting van het bedrijf door deskundige juridische adviezen bevestigd, dus ook tijdens een aantal fondsenwerving rondes”, schreef het NFT platform in een blogpost.

Wijzend op de snelle groei van haar verzamelkaarten en gaming ecosysteem, vertelde Sorare dat het ‘normaal’ is dat er wat regelgevende vragen zijn. Als zodanig verwelkomt het platform elke regelgevende controle, maar is van mening dat het een ‘open dialoog’ moet zijn die aan de groei van het systeem werkt.

Het in 2018 gelanceerde Sorare biedt een online NFT game-ervaring, waarbij gebruikers gelicentieerde kaarten kopen die voetbalspelers vertegenwoordigen. De waarde van deze kaarten stijgt speculatief en ze worden evenzo op marktplaatsen verhandeld.

In september haalde het bedrijf in haar serie B ronde van SoftBank en andere deelnemers 680 miljoen dollar op, dit terwijl één van haar grootste partnerschappen met de Franse sportgigant L’Equipe is.

The post Britse gokwaakhond onderzoekt het fantasievoetbal NFT platform Sorare appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo