Breaking: Justin Sun stapt op bij TRON en gaat werken voor overheid

Justin Sun stopt vandaag als CEO van TRON. In gesprek met CoinDesk zei de oprichter van Tron dat hij zich nu zal concentreren op de acceptatie van blockchain-technologie in Zuid-Amerika.

In eerste instantie gaat Sun werken als ambassadeur van de regering van Grenada bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Hoewel hij niet langer actief betrokken zal zijn bij de dagelijkse leiding van Tron, zei de 31-jarige dat hij elke mogelijke bijdrage zal leveren aan de groei van het netwerk.

TRX-investeerders worden de baas

Justin Sun leidde de Tron-blockchain sinds de oprichting in 2018 en het netwerk is snel gegroeid. Onder zijn vleugel zijn er verschillende coins geboren, waaronder die van BitTorrent. Tron zou een alternatief voor Ethereum moeten worden, waar transacties tegen lage kosten konden plaatsvinden.

Na zijn besluit om af te treden, zei Sun dat TRX-houders het netwerk zullen overnemen. Dit betekent volgens hem echte decentralisatie. Voorlopig is er nog geen opvolger aangekondigd, al is het onduidelijk of dit wel wenselijk is, nu Tron zogenaamd echt decentraal is.

Zuid-Amerika is klaar voor blockchain

We kennen natuurlijk allemaal het verhaal van El Salvador. Dit kleine Zuid-Amerikaanse land heeft wereldnieuws gehaald omdat ze het eerste land zijn dat bitcoin als wettig betaalmiddel erkende. Hoewel dit misschien niet veel lijkt, is het de inspiratie voor Sun om de legitimering van blockchain in Grenada, een ander Zuid-Amerikaans land, na te streven.

Volgens Sun heeft Grenada veel voordelen voor blockchain-gerelateerde bedrijven. Het land heeft een goed onderwijssysteem dat kan helpen de volgende generatie blockchain-ontwikkelaars op te leiden.

Hij voegde eraan toe dat als Sun en Grenada succesvol zijn in het verder legitimeren van blockchain-technologie, China en de Verenigde Staten wel moeten volgen. Hopelijk wordt dit een groter succes dan zijn lunch met Warren Buffett.

Krijg 10 euro Tron (TRX) van ons

Is het optreden goed of slecht voor de koers van TRX, de valuta van Tron? Handel in TRX op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Geef mij 10 euro

Liever eerst meer informatie?

The post Breaking: Justin Sun stapt op bij TRON en gaat werken voor overheid appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo