BREAKING: handel in ETF’s start donderdag volgens CEO VanEck

De CEO van VanEck heeft zojuist aangekondigd dat de handel in de ETF naar verwachting op donderdag van start zal gaan, wat een verdere impuls kan geven aan de crypto-markt en investeerders een nieuwe mogelijkheid biedt om blootstelling aan Bitcoin te krijgen.

Het wachten is bijna voorbij voor crypto investeerder in de Verenigde Staten, aangezien de Securities and Exchange Commission (SEC) naar verwachting deze week een beslissing zal nemen over de allereerste Bitcoin Spot Exchange-Traded Funds (ETF’s). Valkyrie Investments, een van de aanvragers, voorspelt een stroom van investeringen, met mogelijk miljarden dollars die binnen enkele weken in de markt stromen.

Valkyrie’s voorspelling

Steven McClurg, medeoprichter en CIO van Valkyrie Investments, heeft aangegeven dat hij verwacht dat de SEC de ETF’s goedkeurt aan het einde van de handelsdag op woensdag, met handel die op donderdagochtend kan beginnen. McClurg voorspelt dat hun eigen ETF mogelijk tussen de $200 miljoen en $400 miljoen aan investeringen zal aantrekken. Als alles volgens plan verloopt, zou de markt als geheel binnen de eerste paar weken tot wel $4-5 miljard aan instroom kunnen zien.

Eerste golf van ETF’s

Hoewel niet alle aanvragers waarschijnlijk in de eerste golf zullen worden goedgekeurd, verwacht McClurg dat de eerste batch van 10 ETF’s tegelijkertijd zal worden gelanceerd. Hij benadrukt echter dat dit geen eenvoudige taak is en dat er veel werk achter de schermen wordt verricht om dit mogelijk te maken.

Retail investeerders eerst

In plaats van institutionele investeerders, verwacht McClurg dat retailbeleggers als eersten zullen toetreden tot de markt. Dit komt doordat financiële adviseurs vaak de voorkeur geven aan het observeren van nieuwe financiële producten voordat ze deze aan hun klanten aanbevelen.

Ondanks de juridische strijd van Coinbase met de SEC, ziet McClurg dit niet als een bedreiging voor het bedrijf. Hij merkt op dat veel financiële instellingen in het verleden soortgelijke juridische kwesties hebben gehad en dat dit een normaal onderdeel is van de realiteit van financiële ondernemingen.

Vechten om de laagste tarieven

Een ander opvallend aspect van de strijd om spot ETF’s is de scherpe concurrentie op het gebied van tarieven. Verschillende aanbieders bieden tarieven aan variërend van 0,24% tot 1,5%. Valkyrie zelf biedt een tarief van 0,8%. Hoewel de tarieven momenteel laag zijn, verwacht McClurg dat ETF’s op de lange termijn winstgevend zullen worden.

All Dutch and English crypto news!

LTO Network makes their Layer-1 blockchain available for the fight against counterfeit goods

Amsterdam, Netherlands, February 29th, 2024, Chainwire Scantrust and LTO Network Partnering for Secure, Transparent items. Scantrust’s innovative Secure QR codes, a well-known and proven tool against counterfeiting,...

Roll1ng Thund3rz Unveils Web3War® v3.0: Pioneering the Future of Gaming with Skill2Earn Dynamics

Singapore, Singapore, February 29th, 2024, Chainwire In a monumental leap forward for the gaming industry, Roll1ng Thund3rz (RTz), the pioneering Web3 gaming company, proudly announces the...

Crypto.com teams up with BTG Pactual for BTG Dol stablecoin listing

Crypto.com partners with BTG Pactual to list BTG Dol stablecoin in Latam. The collaboration aims to bridge traditional banking with the crypto market. BTG Dol is to...

Is het nu tijd voor memecoins? Dogecoin (DOGE) schiet omhoog

Dogecoin (DOGE) heeft een opmerkelijke waardestijging doorgemaakt, met een indrukwekkende toename van 29% in de afgelopen 24 uur. Momenteel handelend op €0,11, plaatst deze stijging...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo