BlockFi beschuldigd door regelgevers in Alabama van het aanbieden van niet-geregistreerde effecten

De tweede staat in de Verenigde Staten die zich zorgen maakt over BlockFi, is de staat Alabama geworden. BlockFi is een belangrijk platform voor het uitlenen van cryptocurrency. ASC-directeur Joseph Borg maakte zo woensdag officieel bekend dat de Alabama Securities Commission (ASC) een show-cause order heeft uitgegeven aan het in New Jersey gevestigde bedrijf, BlockFi.

Volgens de toezichthouder wordt BlockFi al geconfronteerd met een stopzettingsbevel van het New Jersey Bureau of Securities. Het bedrijf heeft nu 28 dagen de tijd om redenen te geven waarom het platform niet gedwongen zou moeten worden om te stoppen met het verkopen van “niet-geregistreerde effecten” in Alabama. De rentedragende cryptocurrency BlockFi Interest Accounts van BlockFi vormen volgens de ASC, effecten.

De toezichthouder beweerde dat BlockFi wereldwijd tenminste $ 14,7 miljard heeft opgehaald door de verkoop van deze effecten. Naast zijn dochterondernemingen BlockFi Lending en BlockFi Trading beweerde de ASC dat BlockFi zijn crypto-leenactiviteiten heeft gefinancierd. ASC beweerde verder dat BlockFi tenminste gedeeltelijk heeft gehandeld met fondsen die zijn gegenereerd uit de verkoop van niet-geregistreerde effecten, in strijd met de effectenwetgeving.

Het bedrijf prijst zichzelf aan als een VS. gereguleerde entiteit. Toch beweerde het bevel ook dat BlockFi niet aan investeerders heeft bekendgemaakt dat zijn BIA’s niet zijn goedgekeurd door de ASC of een andere effectentoezichthouder. Daarna gaf BlockFi aan als bedrijf op de hoogte te zijn van de show-cause order van de ASC. BlockFi gaf ook aan betrokken te zijn geweest bij actieve dialogen met regelgevers over de hele wereld, inclusief die in Alabama.

Volgens BlockFi blijft het bedrijf ervan overtuigd dat hun producten wettig en geschikt zijn voor cryptomarktdeelnemers. Hun standpunt is niet veranderd dat de BlockFI Interest Account geen effect is, voegde het bedrijf eraan toe. Te midden van toenemende bezorgdheid over de groeiende populariteit van gedecentraliseerde financiële platforms zoals BlockFi, is actie ondernomen zei de ASC.

Gedecentraliseerde financiële platforms zijn ontworpen om financiële diensten te verlenen zonder afhankelijk te zijn van centrale financiële tussenpersonen. De autoriteit merkte op dat beleggersfondsen niet worden beschermd door de Federal Deposit Insurance Corporation of Securities Investor Protection Corporation. In tegenstelling tot traditioneel gereguleerde banken en beursvennootschappen en dat er zo een hoger risico op verlies bestaat.

De effectentoezichthouder van New Jersey heeft BlockFi een stopzettingsbevel uitgevaardigd. Het platform kan zo geen nieuwe klanten met renterekeningen aan boord kan krijgen in de staat. Twee dagen daarna is de actie van de ASC gekomen.

Het bericht BlockFi beschuldigd door regelgevers in Alabama van het aanbieden van niet-geregistreerde effecten verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Tether hires Chainalysis’ chief economist for USDT usage reports

Tether has appointed Philip Gradwell as head of economics to improve transparency on USDT usage to regulators.

DePin Helium Mobile releases first post-roadmap progress update

Decentralized physical infrastructure networks represented the fourth most profitable sector for investors in the first half of 2024.

CME announces real-time indices for XRP

XRP has risen by over 23% in the last two weeks following the announcement from the CME and CTF that they will be providing reference...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo