BlackRock koopt Bitcoin dip, waarom periode van schaarste NU kan starten

Buy the dip! Dat is vaak de enige hoopvolle respons van ons investeerders als we met lede ogen aanzien hoe de koers verder afglijdt. Iemand van BlackRock heeft meegeluisterd, want ze hebben tijdens de dip 11.500 Bitcoins gekocht.

Om dat aantal in perspectief te plaatsen, miners hebben 13 dagen nodig om zoveel nieuwe Bitcoins op de markt te brengen. Gemiddeld komen er namelijk elke dag 900 Bitcoins bij.

BlackRock positief over Bitcoin als investering

Larry Fink, de CEO van vermogensbeheerder BlackRock, zei onlangs dat zijn opvattingen over Bitcoin in de loop der jaren aanzienlijk zijn veranderd, en hij ziet het nu als een ‘levensvatbare beleggingscategorie’. Zijn BlackRock is deze week een Bitcoin ETF gestart, deze heet iShares Bitcoin Trust (IBIT).

IBIT zou ongeveer 25% van het totale handelsvolume gedurende een periode van twee dagen hebben afgehandeld. Hieruit zou je kunnen afleiden dat er de afgelopen twee dagen ongeveer 46.000 Bitcoin van de markt af is gehaald, door spelers zoals Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Productie kan vraag niet aan: supply crisis

Als deze trend zich voortzet, kan de Bitcoin-markt te maken krijgen met een ernstige aanbodcrisis (supply). Stel dat we even hyperpositief zijn en van het allerhoogste getal uitgaan door te extrapoleren, dan kan je stellen dat meer dan 25 keer de dagelijks productie wordt opgeslokt door ETF’s.

Ga maar na: met een geschatte 46.000 BTC die in twee dagen wordt geabsorbeerd, dit komt neer op 23.000 Bitcoin per dag die van de markt verdwijnen. En dat terwijl er gemiddeld dagelijks maar 900 Bitcoins door miners worden gevonden.

Bitcoin wordt steeds schaarser

Het aanbod van Bitcoin wordt alsmaar krapper. Daar komt in april ook nog eens de halving bovenop, waardoor er nog maar 450 Bitcoins per dag worden geproduceerd. Als de ETF-machines blijven draaien, dan zouden we zo maar aan het begin kunnen staan van een periode van schaarste.

En in dit geval is schaarste iets goeds. Bij een gelijke vraag, maar een steeds schaarser worden aanbod, kan de koers maar één ding doen: 🚀

All Dutch and English crypto news!

Zero-knowledge Manta Network launches $50M ecosystem fund

Early-stage projects building on Manta Network can receive up to $50,000 in grants.

Hidden Road partners with Bitfinex after Bybit KYC issues

After halting support for BybBit’s crypto services in May 2024, Citadel-backed Hidden Road inked a new crypto partnership with Bitfinex exchange.

BNB Chain to support early projects with new incubation alliance

The announcement comes amid a recent surge in BNB’s price, reaching a new all-time high of $717.48 on June 6.

 Ripple en Archax slaan handen ineen: Miljoenen aan tokenized assets naar XRP Ledger

Ripple, het bedrijf achter XRP, en Archax, een gereguleerde digital asset exchange, hebben aangekondigd hun samenwerking uit te breiden. Het doel? Honderden miljoenen dollars aan...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo