BitMex CEO Arthur Hayes voorspelt Bitcoin’s mogelijke duik naar $30K

BitMex CEO Arthur Hayes, die natuurlijk bekend staat om zijn gewaagde voorspellingen, deed op 4 januari weer een nieuwe Bitcoin-voorspelling. Hayes waarschuwde in zijn essay voor een mogelijke neerwaartse beweging van Bitcoin en voorspelt dat ‘the king’ een dieptepunt zou kunnen bereiken. En na de hype rondom de Bitcoin spot ETF’s en opwaartse beweging richting de $49.000 lijkt het erop dat Hayes misschien weer gelijk kan gaan halen. Maar Hayes denkt dat Bitcoin nog verder weg kan zakken.

Zijn voorspellingen zijn gebaseerd op technische analyses en een belangrijke gebeurtenis die op komst is. Lees verder om te ontdekken waarom Hayes denkt dat Bitcoin, ondanks de goedkeuring van de spot ETF’s, de komende periode een hobbelige rit kan verwachten.

De voorspelling

Hayes gelooft dat Bitcoin voorafgaand aan de beslissing over de vernieuwing van het Bank Term Funding Program (BTFP) op 12 maart mogelijk een kleine dip zal ondergaan.

In zijn nieuwe essay zegt hij het volgende: “Ik verwachtte niet dat het zo snel zou gebeuren, maar ik denk dat Bitcoin een lokaal dieptepunt zal vinden tussen $30.000 en $35.000.” Dit komt neer op een daling van ongeveer 30% vanaf de piek van $48.000 na goedkeuring van het Exchange Traded Fund (ETF), wat zijn voorspelling ondersteunt.

Ondersteunende factoren

Hayes heeft zijn vertrouwen in zijn voorspelling versterkt door put-opties te kopen met een uitoefenprijs van $35.000 die vervallen op 29 maart 2024. Hij heeft ook zijn posities in Solana en Bonk gesloten, wel met een klein verlies. Hij is echter bereid om nieuwe posities in te nemen als Bitcoin onder de $35.000 zakt.

Belangrijke beslissing

‘The key’ tot Hayes zijn voorspelling ligt in de beslissing van 12 maart over de vernieuwing van het Bank Term Funding Program. Als het programma niet wordt verlengd, zullen de banken bijna $200 miljard aan geleende kapitaal terug moeten betalen. Maar mocht de overheid het programma toch verlengen, dan kan dit hele positieve effecten hebben voor de cryptomuntjes.

Hoewel sommige mensen op social media twijfelen aan zijn recente voorspellingen, blijft Hayes geloven dat crypto de laatste vrij verhandelde markten zijn en dat we de reactie van de markt goed moeten volgen.

All Dutch and English crypto news!

Nigerian central bank head criticizes Binance, execs reportedly arrested

Crypto exchanges have been suspected of destabilizing the Nigerian naira fiat, but the country’s top central banker said Binance moved billions from unidentified users in...

Bitcoiner wants to plant the orange flag on top of Everest

Dadvan Yousuf said he planned to “hoist the Bitcoin flag at the top of the world” to highlight the “global disparity in access to financial...

From zombie to unicorn: VCs discuss startup turnaround at Web Summit Qatar

The key to avoiding startup stagnation is agility, according to Golden Gate Ventures’ Michael Lints and Plus Venture Capital’s Zainab Al Sharif. News Own this piece of...

Solana NFTs hit $5B in sales, Greg Solano takes reins at Yuga Labs: Nifty Newsletter

Solana-based nonfungible tokens have reached a new milestone, hitting $5 billion in all-time sales volume in February. Newsletter Own this piece of crypto history Collect this article as...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo