BitMart geholpen door Huobi en Shiba Inu-gemeenschap om een hack van $ 200 miljoen te overwinnen

De Shiba Inu (SHIB) -gemeenschap en crypto-uitwisseling Huobi Global willen BitMart helpen de beveiliging te versterken en de instroom van gestolen activa te volgen. Want er heeft een hack van bijna $ 200 miljoen op de uitwisseling plaatsgevonden. Crypto-uitwisseling BitMart werd op zondag het slachtoffer van een hot wallet-compromis dat werd gehost via de Ethereum en Binance Smart Chain (BSC) blockchains.

De hackers stalen hierdoor ruim $ 196 miljoen, ongeveer $ 96 miljoen via de BSC-blockchain en ongeveer $ 100 miljoen via het Ethernetnetwerk. Huobi kondigde aan dat het BitMart zou helpen de instroom van activa op zijn beurs te volgen, kort nadat Sheldon Xia, CEO van BitMart, de hack bevestigde. En Huobi gaf aan de overeenkomsten met de gestolen fondsen te rapporteren.

Jeff Mei, Huobi-directeur van wereldwijde strategie, suggereerde in een gesprek met Cointelegraph dat transparantie en snelle reacties belangrijk zijn bij het aanpakken van zulke aanvallen. Mei legde uit dat uitwisselingen hun gebruikers, andere uitwisselingen en wetshandhavingsinstanties zo snel mogelijk moeten waarschuwen. En dat uitwisselingen transparant moeten zijn over wat ze doen om de hack en het verlies van gebruikersgelden aan te pakken.

Gebruikers moeten ook niet al hun activa op alleen maar een platform of een enkele wallet verzamelen, benadrukte Mei ook. En gebruikers werden door hem geadviseerd om de veiligheidsmaatregelen van een platform zorgvuldig te onderzoeken, voordat ze investeren. Verder moeten gebruikers, als ze zich bewust worden van een mogelijk beveiligingsincident, het personeel van de relevante beurs direct op de hoogte te stellen.

De Shiba Inu-gemeenschap bevestigde, naar dit voorbeeld, ook dat het de gehackte crypto-uitwisseling zou helpen. De Shiba Inu-gemeenschap verwees hierbij naar zijn bestaande inspanningen bij het beoordelen van potentiële beveiligingsbedreigingen voor ShibaSwap. Laatstgenoemde is een gedecentraliseerde uitwisseling gebouwd door de gemeenschap. BitMart zou de getroffen investeerders met eigen middelen compenseren, gaf Xia ook aan.

Hij voegde eraan toe dat ze ook in gesprek zijn met meerdere projectteams om de meest redelijke oplossingen, zoals token-swaps, te bevestigen. Xia zei dat er geen gebruikersactiva zullen worden geschaad. De uitwisseling was door de hack genoodzaakt alle opnames en stortingen tijdelijk te stoppen. Echter, BitMart zal dinsdag zijn diensten hebben hervat en daarvan is Xia overtuigd.

Op de Avalanche Neutral Dollar (nUSD) Metapool heeft Synapse Bridge, cross-chain protocol, pasgeleden een exploit van meerdere miljoenen dollars afgewend. Synapse Bridge voorkwam dat een hacker voor ongeveer $ 8 miljoen aan cryptocurrencies stal, zoals gemeld door Cointelegraph. Volgens Synapse Bridge vonden en ontdekten ze in de afgelopen 16 uur een contractfout in de manier waarop de AMM Metapool-contracten, virtuele prijsberekeningen afhandelen tegen de virtuele prijs van de basispool.

Synapse Bridge zette al snel nieuwe nUSD-pools in om de beveiliging tegen soortgelijke aanvallen te versterken, terwijl de dreiging werd afgewend.

Het bericht BitMart geholpen door Huobi en Shiba Inu-gemeenschap om een hack van $ 200 miljoen te overwinnen verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bank proposal gains momentum in El Salvador

The Bank for Private Investment will “diversify the financing options” available to investors in both Dollars and Bitcoin.

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo