Bitfinex betaalt 23,7 miljoen dollar om 100.000 dollar USDT te verplaatsen

Ethereum is één van de beste blockchains in de cryptowereld, maar de enorme transactiekosten hebben ertoe geleid dat velen naar alternatieve netwerken zijn gevlucht

De crypto-uitwisseling Bitfinex is de afgelopen jaren, vanwege haar banden met de USDT uitgever Tether, om een aantal negatieve redenen in het nieuws geweest. De uitwisseling komt deze keer echter in het nieuws voor het uitvoeren van een absurde transactie.

Een wallet van de crypto-uitwisseling betaalde namelijk 23,7 miljoen dollar aan transactiekosten op het Ethereum netwerk. Het verrassende aspect van deze transactie was dat deze enorme vergoeding werd gebruikt om slechts 100.000 dollar in de USDT stablecoin te verplaatsen.

De transactie vond op DeversiFi plaats, een non-custodial uitwisseling waarvan de oprichters eerst voor Bitfinex werkten. DeversiFi staat ook bekend om het aanbieden van toegang tot decentralized finance (DeFi) protocollen. De transactie werd door één van de belangrijkste wallets van Bitfinex uitgevoerd en betaalde uiteindelijk meer dan 23 miljoen dollar aan transactiekosten.

Een woordvoerder van DeversiFi verklaarde dat de transactie op 27 september om 11:10 UTC met behulp van een hardware wallet van de hoofd gebruikersinterface van DeversiFi werd uitgevoerd. De woordvoerder voegde eraan toe dat de gas vergoeding voor het betreffende bedrag extreem hoog was.

DeversiFi meldde dat het de oorzaak aan het onderzoeken is om er zo achter te komen hoe deze fout ontstaan is. Het verzekerde haar gebruikers echter dat hun geld geen risico loopt en dat het een probleem is dat DeversiFi intern op moet lossen. Bovendien gingen de activiteiten op zowel DeversiFi als Bitfinex zonder problemen verder.

Het merendeel van de transactiekosten, ongeveer 22,1 miljoen dollar aan ETH, werd eerder vandaag voor 33,74 dollar naar de Bitfinex wallet teruggestort.

Het Ethereum netwerk is berucht geworden vanwege haar hoge gas tarieven. Het gebrek aan schaalbaarheid op het netwerk heeft in bepaalde periodes tot congestie geleid. Deze congestie leidt voor haar netwerkgebruikers veelal tot ongebruikelijk hoge transactiekosten.

Dankzij het gebrek aan schaalbaarheid en de hoge gas kosten van Ethereum, overwegen de ontwikkelaars en gebruikers vaak andere programmeerbare blockchains, waaronder Solana, Cardano, Polkadot, Tezos en anderen. Vanwege hun snelle transactietijd en hun relatief lage kosten werden vooral Solana en Cardano de afgelopen maanden veel gebruikt.

The post Bitfinex betaalt 23,7 miljoen dollar om 100.000 dollar USDT te verplaatsen appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo