Bitfinex betaalt 23,7 miljoen dollar om 100.000 dollar USDT te verplaatsen

Ethereum is één van de beste blockchains in de cryptowereld, maar de enorme transactiekosten hebben ertoe geleid dat velen naar alternatieve netwerken zijn gevlucht

De crypto-uitwisseling Bitfinex is de afgelopen jaren, vanwege haar banden met de USDT uitgever Tether, om een aantal negatieve redenen in het nieuws geweest. De uitwisseling komt deze keer echter in het nieuws voor het uitvoeren van een absurde transactie.

Een wallet van de crypto-uitwisseling betaalde namelijk 23,7 miljoen dollar aan transactiekosten op het Ethereum netwerk. Het verrassende aspect van deze transactie was dat deze enorme vergoeding werd gebruikt om slechts 100.000 dollar in de USDT stablecoin te verplaatsen.

De transactie vond op DeversiFi plaats, een non-custodial uitwisseling waarvan de oprichters eerst voor Bitfinex werkten. DeversiFi staat ook bekend om het aanbieden van toegang tot decentralized finance (DeFi) protocollen. De transactie werd door één van de belangrijkste wallets van Bitfinex uitgevoerd en betaalde uiteindelijk meer dan 23 miljoen dollar aan transactiekosten.

Een woordvoerder van DeversiFi verklaarde dat de transactie op 27 september om 11:10 UTC met behulp van een hardware wallet van de hoofd gebruikersinterface van DeversiFi werd uitgevoerd. De woordvoerder voegde eraan toe dat de gas vergoeding voor het betreffende bedrag extreem hoog was.

DeversiFi meldde dat het de oorzaak aan het onderzoeken is om er zo achter te komen hoe deze fout ontstaan is. Het verzekerde haar gebruikers echter dat hun geld geen risico loopt en dat het een probleem is dat DeversiFi intern op moet lossen. Bovendien gingen de activiteiten op zowel DeversiFi als Bitfinex zonder problemen verder.

Het merendeel van de transactiekosten, ongeveer 22,1 miljoen dollar aan ETH, werd eerder vandaag voor 33,74 dollar naar de Bitfinex wallet teruggestort.

Het Ethereum netwerk is berucht geworden vanwege haar hoge gas tarieven. Het gebrek aan schaalbaarheid op het netwerk heeft in bepaalde periodes tot congestie geleid. Deze congestie leidt voor haar netwerkgebruikers veelal tot ongebruikelijk hoge transactiekosten.

Dankzij het gebrek aan schaalbaarheid en de hoge gas kosten van Ethereum, overwegen de ontwikkelaars en gebruikers vaak andere programmeerbare blockchains, waaronder Solana, Cardano, Polkadot, Tezos en anderen. Vanwege hun snelle transactietijd en hun relatief lage kosten werden vooral Solana en Cardano de afgelopen maanden veel gebruikt.

The post Bitfinex betaalt 23,7 miljoen dollar om 100.000 dollar USDT te verplaatsen appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Terraform Labs ends operations, Terra community takes over

Terraform Labs ceases operations after a $4.47 billion settlement with the SEC, transferring control of the Terra blockchain to the community.

Shiba Inu onder druk: Whales verplaatsen 4,29 biljoen SHIB naar Coinbase

Shiba Inu, de op één na grootste meme coin, heeft de afgelopen 30 dagen een zijwaartse prijsbeweging doorgemaakt, met een duidelijke daling in de afgelopen...

Zero-knowledge Manta Network launches $50M ecosystem fund

Early-stage projects building on Manta Network can receive up to $50,000 in grants.

Hidden Road partners with Bitfinex after Bybit KYC issues

After halting support for BybBit’s crypto services in May 2024, Citadel-backed Hidden Road inked a new crypto partnership with Bitfinex exchange.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo