Bitcoiner verliest voor 43,5 miljoen euro aan bitcoin in DeFi hack op Ethereum

Eens in de zoveel tijd gaat het mis met verschillende DeFi-projecten en vinden hackers gaten in de contracten of lukt het ze zelfs om in het front-end van een project in te breken. Ditmaal is het hackers gelukt om het front-end, de visuele voorkant, van Badger DAO te hacken. Badger DAO is een op bitcoin gericht DeFi-project dat is gebouwd op de Ethereum blockchain.

Het is de hackers dankzij hun truc gelukt om voor ongeveer 90 miljoen euro aan bitcoin te stelen van gebruikers van Badger DAO. De meest ongelukkige bitcoiner verloor in de aanval 896 bitcoin, ter waarde van ongeveer 45 miljoen euro, zo blijkt uit een analyse van het blockchain beveiligingsbedrijf PeckShield. Het zal je maar gebeuren dat je op deze manier je zuurverdiende miljoenen in rook op ziet gaan.

Badger DAO komt met statement op Twitter

Het team van Badger DAO geeft aan dat ze de berichtgeving over ongeoorloofde opnames van het platform hebben binnengekregen en dat de ingenieurs bezig zijn met hun onderzoek naar het probleem. De smart contracts van het platform zijn op dit moment in ieder geval tijdelijk op non-actief gesteld. Zo kunnen de hackers in ieder geval niet meer fondsen van gebruikers stelen.

Het blijft bijzonder om over dit soort aanvallen te lezen in relatie tot DeFi. Je kunt jezelf afvragen hoe decentraal een project echt is als de smart contracts zomaar stopgezet kunnen worden en de opname van fondsen daarna niet meer mogelijk is. Verder is het ook niet onlogisch om te denken dat de oprichters van een platform als Badger DAO mogelijk zelf achter de hack zitten.

Als je weinig sporen achterlaat en alles goed uitgedacht hebt, dan is het immers vrij lastig om te bewijzen wie er uiteindelijk achter de actie zit. Het is immers niet moeilijk om een loophole in de software te vinden als je daar zelf ingebouwd hebt. We moeten natuurlijk niet meteen van het slechtste uitgaan, maar dit zijn scenario’s die je in het geval van DeFi niet volledig kunt uitsluiten. Het geeft ook te denken over de algemene veiligheid van de industrie die op dit moment nog vrijwel niet te garanderen is.

Badger DAO grote speler op DeFi-markt

Het Badger DAO platform is in ieder geval geen kleine speler, want het protocol staat qua hoeveelheid assets die in het protocol zijn opgeslagen op plek 23. In totaal zit er voor ongeveer 850 miljoen euro aan bitcoin in Badger DAO. Het platform zelf biedt gebruikers de mogelijkheid om een passief inkomen te genereren met bitcoin. Dit kun je doen door je bitcoin om te zetten in Wrapped Bitcoin (WBTC) of renBTC, wat beiden synthetische versies van bitcoin zijn op de Ethereum blockchain.

Vervolgens stop je die synthetische bitcoin in een zogenaamde Sett kluis die op algoritmische wijze de rendementen voor gebruikers genereert. De hack van Badger DAO vond een paar dagen voor het 1-jarige bestaan van het platform plaats.

Als reactie op de hack is BADGER, de aan het platform gekoppelde token met 15 procent omlaag gedoken. Het wordt interessant om te zien wat er met de rest van het platform gaat gebeuren als het team van Badger DAO met meer duidelijkheid komt. Je kunt je voorstellen dat alle gebruikers staan te springen om hun bitcoin zo snel mogelijk weer in hun eigen wallet te hebben en Badger DAO niet helemaal meer vertrouwen.

The post Bitcoiner verliest voor 43,5 miljoen euro aan bitcoin in DeFi hack op Ethereum appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo