Bitcoin zakt voor het eerst sinds juni onder de 30.000 dollar

Bitcoin heeft de afgelopen uren een kleine uitverkoop meegemaakt en is voor het eerst sinds juni onder de 30.000 dollar gezakt

De cryptomarkt beleefde weer een nieuwe bearishe trend, waarbij Bitcoin de afgelopen 24 uur meer dan 4% van haar waarde verloor. Door dit verlies verloor de leidende cryptovaluta alsmede haar positie boven de 31.000 dollar, en verhandelt het nu onder de 30.000 dollar.

De prestaties van Bitcoin had ook invloed op de andere grote cryptovaluta’s. ETH is met 6,70% gedaald en zakte opnieuw onder de 1.800 dollar, terwijl Binance Coin (BNB) haar ondersteuningsniveau van 300 dollar verloor en nu zo rond de 260 dollar per munt verhandelt.

Cardano, XRP, Dogecoin en Polkadot handelen allemaal in de rode zone. Analisten zijn echt niet optimistisch over het kortetermijn reisdoel van Bitcoin en denken dat het binnenkort zelfs onder het 29.000 dollar ondersteuningsniveau kan afdalen.

Let’s see how many times the $31,000 support is going to hold for #Bitcoin or whether it cracks through it, seeking for liquidity <$29K.

— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) July 19, 2021

BTC prijsvooruitzicht

De BTC/USD 4-uurs prijsgrafiek geeft aan dat de leidende cryptovaluta zich momenteel in een extreem bearishe situatie bevindt. Bitcoin heeft de afgelopen dagen geen ondersteuning meer gehad, en dit heeft ertoe geleid dat de prijs de belangrijke niveaus boven de 32.000 en 31.000 dollar verloor.

Bitcoin is voor het eerst in weken weer onder de 30.000 dollar gezakt en de toonaangevende cryptovaluta zou de komende uren nog een verdere afdaling kunnen ervaren. Als de huidige trend zich voortzet, dan kan Bitcoin zelfs naar haar laagste punt in 30 dagen afglijden, dat momenteel op 28.800 dollar staat.

BTC/USD prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

De RSI van 28 geeft aan dat Bitcoin zich momenteel in een overbought gebied bevindt. De MACD lijn bevindt zich eveneens in een bearishe zone, wat aangeeft dat het BTC/USD handelspaar nog meer verlies zou kunnen lijden.

Als de markt zich de komende uren echter mocht herstellen, dan zou Bitcoin haar steun boven de 30.000 dollargrens terug kunnen krijgen. Een aanhoudende rally zou dan de 31.000 dollar niveaus weer in het vizier kunnen brengen, waarbij er dan nog een groot weerstandsniveau op de 31.795 dollar op de cryptovaluta ligt te wachten.

The post Bitcoin zakt voor het eerst sinds juni onder de 30.000 dollar appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin is the only decentralized currency, Tether CEO says

The CEO of the company behind the world’s largest stablecoin, Tether (USDT), believes that Bitcoin is the only unstoppable cryptocurrency.

Tokenizing music catalogs: The next frontier for Web3 and the music industry

At the Proof of Talk 2024 conference in Paris, Serio Mottola, the CEO of Music Protocol, advocated for integrating blockchain technology into the already established...

Bitcoin price tracks $68K as ‘chicken’ crypto market shrugs off US PPI

Bitcoin and altcoins are unmoved by a significant inflation slowdown, as shown in the latest U.S. macro data.

Bitget COO Apprentices Showcase Talent at the University of Nicosia Event

Victoria, Seychelle, June 13th, 2024, Chainwire Bitget, a leading cryptocurrency exchange and Web3 company, is excited to announce the participation of its COO Apprentices in a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo