Bitcoin zakt tot $31000 en herstelt daarna snel

10-06-2021 Na enkele fake-outs leek Bitcoin de weg aan de onderkant gekozen te hebben vanuit de symmetrische driehoek. Een prijstarget tussen de $24000 en de $26000 zou daarbij tot de mogelijkheden behoren gezien de target van de symmetrische driehoek. De koers lijkt echter voorlopig zijn bodem gevonden te hebben op $31000, want vervolgens wist de koers van Bitcoin behoorlijk snel op te krabbelen. Gisteren steeg de koers met zo’n 13 procent waarbij de piek rond de koers van $37500 lag. Daarbij kwam de koers eigenlijk weer terug in de symmetrische driehoek en lijkt het er dus op dat we opnieuw met een fake-out te maken hebben gehad. De koers consolideerde daarna ietsjes maar is momenteel weer aan een aardige pump bezig. De koers staat nu op zo’n $38200. De symmetrische driehoek loopt binnen een dag af, waarmee de volgende uitbraak waarschijnlijk ook bevestigd gaat worden. Gaan we verder omhoog met de koers dan zullen we ook relatief snel de psychologische grens van $40000 aantikken. Gaan we alsnog naar beneden dan zou deze ook weleens snel terug kunnen vallen. Kortom een spannende dag voor de Bitcoin dus.

Het momentum lijkt wel echt bij Bitcoin te liggen. Alhoewel de altcoins ook voornamelijk (lichte) groene cijfers lieten zien werd er toch vooral een stevige pump gemaakt in Bitcoin. Als Bitcoin nu op de korte termijn dit weet voort te zetten dan zal dit ook wel eventjes zo blijven alvorens de altcoins weer eventueel harde groei laten zien.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo