Bitcoin wordt constant doodverklaard, net als Kenny van South Park

Dennis Lynch van zakenbank Morgan Stanley, trok parallellen tussen Kenny McCormick, een van de vier hoofdpersonen in de animatieserie South Park, en Bitcoin. Dit zei hij niet tegen zijn kinderen, maar op de jaarlijkse investeringsconferentie van Morningstar op 23 september.

Oh my god they killed Kenny

Hij is het hoofd van Counterpoint Global, een subdivisie van de bank en in zijn woorden:

‘Ik zeg graag dat bitcoin een beetje lijkt op Kenny uit South Park, weet je, de man sterft elke aflevering en hij komt weer terug.’

Kenny is een running gag

In de vroege seizoenen van South Park was het elke aflevering weer wachten op een creatieve manier waarop de makers Kenny lieten sterven, dit was echt een running gag. Kenny stierf zelfs drie keer tijdens de zevende aflevering van de show genaamd Pinkeye.

De makers van South Park, Matt Stone en Trey Parker, besloten uiteindelijk om Kenny voorgoed te vermoorden aan het einde van het vijfde seizoen in de aflevering die toepasselijk “Kenny Dies” heet. Deze aflevering won zelfs een Emmy. Zijn dood bleek van korte duur en hij keerde snel weer terug in South Park. Vanaf dat moment kwam er een einde aan zijn reeks onfortuinlijke ongelukken.

Bitcoin gaat vaker dood dan Kenny

In totaal stierf Kenny 98 keer in de serie. Ter vergelijking: Bitcoin is in de loop van zijn geschiedenis 430 keer dood verklaard door zijn tegenstanders. De allereerste keer dat bitcoin dood werd verklaard was op 15 december 2010. De laatste doodverklaring is van deze week. Wellicht dat er naar aanleiding van het verbod van China vandaag weer een doodverklaring bijkomt.

Hieronder een grafiek van alle doodverklaringen, waarij de eerste is gehighlight.

Bron: 99bitcoins.com/bitcoin-obituaries/

Lynch concludeerde dat Bitcoin anti-fragiel is, wat betekent dat het netwerk sterker wordt na elke aanval. Maar hij erkende ook de dreiging van een mogelijk optreden van de overheid. Als het niet de Amerikaanse is, dan is het wel die van China.

 

The post Bitcoin wordt constant doodverklaard, net als Kenny van South Park appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo