Bitcoin wordt 100.000 dollar in 2022 en meme-coin Shiba Inu zal geen rol meer spelen, aldus analist

Ondanks dat december (nog) niet memorabel is voor bitcoin, iets wat veel analisten wel hadden verwacht, kan het nog wel even duren voordat de volgende bearmarkt zich aandient, aldus Mike McGlone.

Positief sentiment

Afgelopen week was de Senior Commodity Strategist van Bloomberg Intelligence in gesprek met Paul Sweeney en Sonali Basak van Bloomberg tijdens The Tape Podcast. Hij deelde zijn positieve vooruitzichten voor de cryptomarkt en durfde zelfs een getalletje te noemen.

McGlone is dus analist voor goederen en niet alleen van bitcoin. Daarom begon hij over olie en zei dat deze zich in een bearmarkt bevindt, bitcoin zit juist in een precies de tegenovergestelde situatie. De cryptocurrency is tot nu toe 64% gestegen tot nu toe en is meer dan verdubbeld in waarde sinds deze tijd vorig jaar. Niet gek dus dat McGlone zegt dat de bitcoin markt zich in een blijvende bullfase bevindt.

 

McGlone voorspelt 100.000 dollar bitcoin in 2022

Hoewel bitcoin nu al een tijdje onder de 45.000 euro beweegt en het sentiment gek genoeg niet positief is, was de reis hier naar toe alles behalve voorspelbaar. Dat erkent McGlone ook, toch verwacht hij dat als bitcoin blijft doen wat het doet, bitcoin volgens jaar naar 88.000 euro (100.000 dollar). Dit is volgens de analist een sleutelniveau.

Hij is van mening dat bitcoin op 44.000 euro de bodem heeft bereikt, en inmiddels is de koers ook al aan het herstellen. Daarna verwacht hij dat het in de nabije toekomst ongeveer 62.000 euro (70.000 dollar) zal bereiken voordat het opnieuw een significante weerstand bereikt.

‘Voor een teken van zwakte, voor een technische man, moet bitcoin onder de 40.000 euro blijven, maar dat is voor mij een onwaarschijnlijke gebeurtenis,’ aldus McGlone.

Geen ruimte voor altcoins (behalve Ethereum)

Hij ging ook even in op altcoins, Mcglone zei dat alleen de drie musketiers (Bitcoin, Ethereum en stablecoins) essentieel zijn. Andere cryptocurrency’s, zoals meme-tokens Dogecoin en Shiba Inu, die hij als zeer speculatief beschouwt, zullen naar zijn mening uiteindelijk worden uitgefaseerd.

The post Bitcoin wordt 100.000 dollar in 2022 en meme-coin Shiba Inu zal geen rol meer spelen, aldus analist appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo