Bitcoin voldoet mogelijk aan duurzaamheidseisen Elon Musk en Tesla

Tesla CEO Elon Musk heeft tijdens het “The ₿ Word” evenement van Square Crypto aangegeven dat de energiemix van Bitcoin de goede kant opgaat. In gesprek met Square CEO Jack Dorsey en Cathie Wood van Ark Invest liet hij weten dat de deur bij Tesla openstaat voor het opnieuw accepteren van bitcoin als betaalmiddel.

Het populaire Tesla stopte in mei met het accepteren van bitcoin voor betalingen vanwege het explosief groeiende energieverbruik van het netwerk. Nu lijkt het moment dichter bij te komen dat ze het netwerk groen genoeg achten om bitcoin weer als betaalmiddel te omarmen. Al hield Musk wel een slag om de arm en liet hij weten nog meer onderzoek te willen doen voordat hij een definitieve beslissing neemt.

Tesla & Bitcoin pic.twitter.com/YSswJmVZhP

— Elon Musk (@elonmusk) May 12, 2021

Positieve trend in energieverbruik bitcoin

‘Er lijkt een positieve trend te zijn in het energieverbruik van bitcoin,’ aldus Musk die nog wel enigszins sceptisch was vanwege de snelheid waarmee het netwerk duurzame energie heeft geadopteerd. Dat kan natuurlijk ook te maken hebben met de enorme exodus van Chinese miners het land moeten verlaten.

‘Het is onmogelijk om de hoeveelheid duurzame energie in de energiemix te verdubbelen of verdriedubbelen in zo’n kort tijdsbestek,’ zo ging hij verder. Wat we natuurlijk niet moeten uitsluiten is dat het netwerk al zo groen was op het moment dat Tesla besloot geen bitcoin meer te accepteren.

‘Het is de missie van Tesla om de adoptie van duurzame energie te versnellen. We kunnen niet het bedrijf zijn met die missie en vervolgens geen goed onderzoek doen naar de energiemix van bitcoin,’ aldus Musk. Het is meer dan begrijpelijk dat Tesla er op deze manier instaat en niet wil investeren in technologie waarvan ze de energiemix niet kennen. Al is het wat dat betreft wel vreemd dat ze initieel voor meer dan 1 miljard euro aan bitcoin kochten.

Tesla lijkt weer bitcoin te gaan accepteren

Het valt niet uit te sluiten dat de Bitcoin Mining Council waar onder andere Michael Saylor zitting in heeft een rol heeft gespeeld in het veranderen van de gedachten van Musk over Bitcoin. Zij waren het immers die enige tijd geleden een onderzoek publiceerden waaruit bleek dat ongeveer 56 procent van het Bitcoin netwerk draait op duurzame energie. Een getal dat ruim boven de 50 procent ligt die Tesla als drempel hanteert om bitcoin te accepteren als betaalmiddel.

‘Het lijkt erop dat bitcoin meer naar duurzame energie toe beweegt en dat de zware kolencentrales die eerder werden gebruikt zijn gesloten, vooral in China. Ik wil nog iets meer onderzoek doen om te bevestigen dat de energiemix wat duurzame energie daadwerkelijk boven de 50 procent ligt en dat er een stijgende trend is. Als dat zo is, dan gaat Tesla weer bitcoin accepteren,’ zo liet Musk in niet mis te verstane woorden weten.

Verder gaf Musk aan dat de enige assets die hij bezit naast aandelen in SpaceX en Tesla bitcoin, doge en ether zijn. Zowel Tesla als Musk zelf hebben in de periode na de aankondiging geen bitcoin verkocht. “Als de bitcoin koers zakt, dan verlies ik geld,” aldus Musk.

Bekijk het hele segment hier terug.

 

 

The post Bitcoin voldoet mogelijk aan duurzaamheidseisen Elon Musk en Tesla appeared first on BTC Direct | Nieuws.

Bitcoin nieuws, Energie

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo