Bitcoin verwachting van november is meer dan 85.000 euro, aldus bekendste analist van Nederland

De bekendste bitcoin analist ter wereld is een Nederlander en hij voorspelt een waarde van minimaal 98.000 dollar (85.000 euro) in november. Hij gebruikt hiervoor een zelf ontwikkeld model genaamd stock to flow (S2F). Met zijn vorige voorspellingen zat hij steeds akelig dichtbij.

Schaarste is sleutel

De analist staat online bekend als PlanB, en hij is geheimzinnig over zijn echte identiteit. Hij heeft twee modellen ontwikkeld, S2F en opvolger S2FX. Beide modellen kijken naar de schaarste van iets, en om dit tot één getal terug te brengen: hoeveel jaar duurt het om de voorraad te verdubbelen?

Dat kun je berekenen door het aantal bitcoins in omloop te delen door het aantal nieuwe bitcoins per jaar. Totaal aantal bitcoin 18,860,512 / (900 per dag*365 dagen) = 57.  Goud heeft een S2F van 58 en is volgens dit model nog net iets schaarser. Maar bitcoin heeft een halving, iets wat goud niet heeft, dit betekent dat de productie elke vier jaar halveert en de S2F dus verdubbelt.

Leren van 2013 en 2017

Op basis van hoe schaars bitcoin is, heeft PlanB bepaalde verwachtingen van de bitcoin koers. De afbeelding hieronder is wat dat betreft veelzeggend:

De rode lijn is de huidige koers, de lichtblauwe (2021-2016) en blauwe (2016-2020) lijnen zijn koersontwikkelingen uit het verleden. De twee horizontale strepen zijn de huidige doelen van zijn modellen. Hij verwacht dat bitcoin deze maand minimaal 98.000 dollar kan worden, dat is die lichtgroene lijn op de grafiek.

Stijging van 50% is realistisch

Op dit moment is de koers ongeveer 63.000 USD, dus de stap naar 98.000 dollar lijkt ontzettend groot. Maar het is ‘maar’ een stijging van 50 procent, afgelopen maand steeg bitcoin zelfs met iets meer dan 50 procent. Zijn doel is goed haalbaar dus, en misschien zelfs iets aan de conservatieve kant.

Relatieve koopkracht

S2F is een model voor de lange termijn, maar ook op de korte termijn zijn er tekenen dat een prijsstijging mogelijk is. PlanB kijkt naar de RSI, de paarse balk in de grafiek hieronder.

RSI staat voor Relative Strength Index. Deze geeft aan tussen 0 en 100 hoe sterk de koopdrang in de markt is. Boven de 70 geeft een sterke koopdrang (overbought) aan. Onder de 30 is juist de verkoopdrang (oversold) groot. Dit zegt verder niets over hoe lang het gaat duren, alleen dat dat zo is op het moment.

Als de RSI de 50 naar boven kruist, is dit een bevestiging dat er een opwaartse trend gaande is. Als de RSI lijn de 50 naar beneden kruist, dan is dit een bevestiging dat er een neergaande trend gaande is. Idealiter bevindt de RSI zich dus tussen de 50 en 70, dan is er sprake van meer koop- dan verkoopdruk, maar er wordt niet onrealistisch veel gekocht (FOMO).

De getallen 30 en 70 komen van de aandelenmarkt, als deze boven de 70 uitkomt dan verwacht PlanB een megapiek. Hij gaat zelfs nog iets verder, en denkt dat 30 en 70 misschien niet eens toepasbaar zijn op bitcoin, omdat deze standaarden door een andere markt bepaald zijn. Hieronder gaat hij uit van een bereik tussen 45 en 95.

Mocht de RSI inderdaad 95 aantikken, dan weet je dat het peak bullrun is.

The post Bitcoin verwachting van november is meer dan 85.000 euro, aldus bekendste analist van Nederland appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

US military partner Constellation opens Hypergraph network to app developers

The “Layer 0” network was created in collaboration with the United States Department of Defense and is now open for commercial Web3 applications.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo