Bitcoin verloren? ​​Belangrijk amendement cryptowet Verenigde Staten komt niet voorbij Senaat

Het gaat de laatste dagen in bitcoin land natuurlijk over de rally die we momenteel doormaken, maar ook de Amerikaanse cryptowet in wording houdt de gemoederen bezig. Vannacht is een belangrijk amendement om de definitie van “broker” in het wetsvoorstel te verbreden afgewezen.

Mocht de huidige definitie de wet halen, dan zijn onder andere miners en wallet providers in de Verenigde Staten verplicht allerlei persoonsgegevens te verzamelen die ze onmogelijk kunnen verkrijgen. Een wet die, in deze vorm, de potentie heeft om een groot deel van de industrie uit de Verenigde Staten te verdrijven. Uiteindelijk is het amendement gestrand vanwege een conflict over de hoogte van de militaire uitgaven in het voorstel. Allemaal vanwege de enkele stem van een 87-jarige senator.

1/ The bad news is that the amendment did not receive unanimous consent, so it will not make it into the bill.

The good news is we’re not giving up. Next stop is the House where we can try to get a whole new amendment from scratch that can address all our concerns.

— Jerry Brito (@jerrybrito) August 9, 2021

Enkele stem blokkeert belangrijk amendement cryptowet

Het vreemde aan de hele situatie in de Verenigde Staten is dat één persoon uiteindelijk de macht heeft gehad om het hele amendement naar de prullenbak te verwijzen. Dit kon gebeuren omdat het proces in de zogenaamde afsluitende closure fase zat, waarin er enkel nog per unanieme instemming amendement aangenomen kunnen worden.

Een conflict over de hoogte van het budget voor defensie zorgde er uiteindelijk voor dat de 87-jarige Richard Shelby tegen het amendement stemde. Waardoor hij er mogelijk persoonlijk voor verantwoordelijk wordt dat een groot deel van de industrie uit de Verenigde Staten verdwijnt.

Shelby wilde 50 miljard dollar (ongeveer 40 miljard euro) extra budget voor defensie, waar Bernie Sanders het niet mee eens was. Omdat Shelby zijn zin niet kreeg besloot hij in zijn eentje het gehele amendement van tafel te vegen. Waardoor iemand die waarschijnlijk niet eens weet hoe Bitcoin in de basis werkt een grote invloed op de toekomst van de industrie heeft.

Op zijn zachtst uitgedrukt een vreemde situatie. Zo vond ook senator Ted Cruz, die in een emotionele toespraak aangaf dat de wetgeving op deze manier een complete industrie uit het land kan jagen. ‘Er zijn geen 5 senatoren in deze formatie die daadwerkelijk begrijpen hoe cryptocurrency’s werken,’ aldus Cruz.

Wat is de volgende stap in het proces?

Het gevecht in de Amerikaanse senaat is nu ten einde, maar de cryptocurrency-lobby heeft nog een kans in het Huis van Afgevaardigden. Althans, als we de woorden van Jerry Brito van CoinCenter mogen geloven. ‘Het slechte nieuws is dat het amendement de wet niet gehaald heeft. Maar het goede nieuws is dat we niet opgeven. De volgende stop is het Huis van Afgevaardigden, waar we van meet af aan een nieuw amendement kunnen opbouwen om al onze zorgen te adresseren,” aldus Jerry Brito.

Vandaag staat er dan ook weer een belangrijke dag op het programma, want het Huis van Afgevaardigden maakt als het goed is vandaag een beslissing over het wetsvoorstel. We gaan het scherp in de gaten houden en hopen dat er nog iets mogelijk is. Al lijkt de kans klein dat het Huis van Afgevaardigden nog iets aan de wet gaat veranderen.

I, along with bipartisan Blockchain Caucus co-chairs @RepDarrenSoto, @RepDavid, and @RepBillFoster sent a letter to every single Representative in the House raising concerns about the Senate infrastructure bill being paid for by our crypto industry. pic.twitter.com/MzsEmBbosr

— Tom Emmer (@RepTomEmmer) August 9, 2021

Al met al is het op z’n minst bijzonder te noemen dat een wetsvoorstel met infrastructuur als hoofdthema uiteindelijk zoveel invloed op de crypto-industrie heeft. Er worden in hoog tempo beslissingen genomen over complexe onderwerpen waarbij geen urgente problematiek speelt. Dit gaat ongetwijfeld nog een staart krijgen.

The post Bitcoin verloren? ​​Belangrijk amendement cryptowet Verenigde Staten komt niet voorbij Senaat appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

 Ripple en Archax slaan handen ineen: Miljoenen aan tokenized assets naar XRP Ledger

Ripple, het bedrijf achter XRP, en Archax, een gereguleerde digital asset exchange, hebben aangekondigd hun samenwerking uit te breiden. Het doel? Honderden miljoenen dollars aan...

European Commission selects Iota Web3 ID for blockchain sandbox

The European Commission’s selection of Iota’s Web3 ID solution highlights the solution’s potential to revolutionize KYC processes using distributed ledger technology and tokenization on a...

May crypto investments hit $1B driven by Notcoin launch — KuCoin

KuCoin Research believes that the low float, high FDV trend in crypto led investors to other options like Notcoin, which had all its tokens circulating...

Solciety, the Solana-based meme coin for the Degens, announces presale

Solciety is a new Solana meme coin launching in presale on June 18. The meme coin combines politics, political buzz and meme coins, offering the first...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo