Bitcoin technische analyse: 50% daling na snelle stijging is normaal

Zo hard als het vorige week omhoog ging, zo hard gaat het deze week weer naar beneden. Vorige week sloot heel netjes boven de EMA21. EMA staat voor Exponential Moving Average en is een voortschrijdende gemiddelde over een aantal kaarsen, hier 21. Zie de weekgrafiek hieronder, met voor elke week een kaars en de prijs in dollars.

Helaas blijkt op weekniveau de EMA21 (groene lijn) geen goede steun te kunnen geven en de prijs zit er alweer ver onder. Uiteraard hebben we de EMA50 (oranje lijn), die de afgelopen weken zeer sterke support heeft gegeven als redding, maar hopelijk daalt de prijs niet weer zo laag. Laten we even kijken op dagniveau of er betere support is te vinden.

Geen statische support, maar misschien dynamische

In de daggrafiek hieronder zie je dat de rally van 21 juli echt heel sterk was. In één felle beweging brak de prijs door alle EMAs heen. Omdat EMAs gemiddelden zijn bewegen ze over tijd altijd richting de bitcoin koers. En omdat ze bewegen is hun support of weerstand in beweging, dus dynamisch. In tegenstelling tot een prijsniveau, dat is een vast weerstandsniveau, dus statisch.

De snelle stijging stuitte uiteindelijk op een stevige weerstand van prijsniveau 42.200 dollar (35.616 euro) en is sindsdien dalende. Het lastige aan zo een snelle stijging is dat er onderweg naar boven geen consolidaties gevormd worden. Er zijn geen momenten waarop de prijs een tijdje op hetzelfde niveau blijft, om vervolgens de weg naar boven te vervolgen. Het niet opbouwen van deze consolidaties komt door het uitblijven van weerstand. Op dat moment mooi, want dan gaat het lekker hard.

Maar het niet vormen van weerstandniveaus betekent ook dat er geen supportniveaus zijn wanneer de prijs weer dalende is. En dat is wat er nu gebeurt. Bitcoin zakt weg tot er een support is gevonden. Wat wel kan helpen is dat de EMAs allemaal heel dicht bij elkaar liggen. Bij het uitblijven van statische support vindt bitcoin wellicht dynamische steun.

Waar is de steun op het 4-uursniveau?

We kijken nog even op de 4-uursgrafiek voor meer details, zie de grafiek hieronder. Er is hier wel wat steun te vinden op de EMA100 (de rode lijn), de EMA200 (de paarse lijn) en het prijsniveau van 36.800 dollar (31.058 euro).

De komende paar dagen zullen moeten uitwijzen of dit genoeg is. Als dat niet zo is ligt bitcoin zomaar weer op de 29.800 dollar (25.150 euro).

Snelle stijging en 50% terugval

Bij hele snelle stijging is het bij de daaropvolgende daling altijd veilig om uit te gaan van 50% terugval. Zie de daggrafiek hieronder om te zien wat dat zou inhouden.

De prijs zou dan ongeveer terugvallen tot 36.000 dollar (30.383 euro). Op dagniveau liggen hier de EMA50 en de EMA21 in de buurt. Op 4-uursniveau liggen hier de EMA200 en de support van 36.800 (31.058 euro).

Mocht de prijs nu inderdaad de helft van de recente stijging terugvallen, dan is er in ieder geval een hogere support gevormd. En dat is op zich wel gunstig, want dan kan bitcoin rustig doorbouwen aan de weg naar boven. Als deze steun niet uit de verf komt, dan moeten we het nog steeds doen met de steun van 29.800 dollar (25.150 euro) en dan is het nog maar de vraag of er een nieuwe impuls kan ontstaan die bitcoin weer op weg helpt.

The post Bitcoin technische analyse: 50% daling na snelle stijging is normaal appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Industry leaders and policymakers weigh in on a potential US gov’t shutdown

The United States House of Representatives has rejected a bill passed on by the Senate aimed at funding the government, and Speaker Kevin McCarthy's proposals...

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo