Bitcoin prijsanalyse: BTC ziet tegen een prijsdaling tot 40.000 dollar aan

Het BTC/USD handelspaar verhandelde op een laag punt in de buurt van de belangrijkste ondersteuning van 46.300 dollar, en de technische vooruitzichten duiden op nog meer verlies

De nummer 1 cryptovaluta wordt op het moment van schrijven zo rond de 47.100 dollar verhandeld, wat respectievelijk ongeveer 2% en 4,8% lager in de afgelopen 24 uur en week is. De BTC/USD zou door deze laatste prijsdaling op korte termijn met een bearishe druk te maken kunnen krijgen, waarbij het negatieve sentiment dan waarschijnlijk zal toenemen naarmate de marktdominantie richting de 40% afglijdt.

In het geval dat er veel nieuwe verkopen plaats zullen vinden, dan zou Bitcoin daardoor richting het 45.000 dollar ondersteuningsniveau kunnen afglijden. Plus als de prijs mogelijk onder de 45.000 dollar zakt, dan kan deze zelfs nog verder tot de 40.000 dollar af kunnen dalen, dit al volgens prijsprognoses die door een technisch analist gedeeld werd.

Bitcoin prijsvooruitzicht

Deze neerwaartse Bitcoin beweging volgt op de prijsbeweging naar de top van een bearish driehoekspatroon die op de onderstaande dagelijkse prijsgrafiek te zien is. De prijsdaling onder de ondersteuningslijn van deze driehoek heeft de neerwaartse druk vergroot, en met het falen om in het afgelopen weekend de 49.000 dollar weerstandszone te overtreffen, zakte BTC/USD erna naar een dieptepunt van 46.700 dollar.

BTC/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Hoewel de prijs van de cryptovaluta min of meer in een opwaartse trend blijft, lijken de bears er klaar voor te zijn om het belangrijkste ondersteuningsniveau op de 46.300 dollar opnieuw te beproeven. Deze beweging zou BTC/USD aan een potentiële prijsdaling blootstellen richting de volgende ondersteuning zo rond het 0.236 Fibonacci retracementniveau van de swing high van 29.501 naar 50.505 dollar, die zich momenteel op 45.548 dollar bevindt.

Als de prijs daaropvolgend nog lager zal uitkomen, dan zullen de BTC bulls mogelijk de recente winst van zo rond het 0,382 Fib niveau (42,481 dollar) moeten verdedigen. Er bestaat daarnaast zelfs een mogelijkheid dat Bitcoin het 50-daags voortschrijdend gemiddelde (41.552 dollar) en het 0,5 Fib niveau (40.003 dollar) zal bereiken.

Deze mogelijke prijsdalingen vallen samen met de voorspellingen van de technisch analist Kevin Wadsworth. In een recent interview met Kitco News beweerde de mede-oprichter van Northstar en Badcharts dat hoewel Bitcoin relatief bullish blijft, het naar een steun op het 40.000 dollar prijs niveau zou kunnen zoeken, voordat het wederom zal opveren om zo een nieuw prijsrecord te kunnen bereiken.

De bulls zullen op de korte termijn de 46.300 dollar lijn moeten verdedigen om zo het voordeel dat door de dagelijkse RSI boven de 50 gesuggereerd wordt te kunnen behouden.

Volgens Wadsworth zou BTC/USD een nieuwe koopdruk kunnen ervaren als de prijs boven de 51.000 dollar uitkomt, met daarbij een nieuwe rally die dan waarschijnlijk zo rond eind september tot oktober qua prijs zal pieken. Als dit scenario inderdaad uitkomt, voorspelt de analist zelfs dat de prijs van BTC voor het einde van het jaar nog de 100.000 dollar kan bereiken.

The post Bitcoin prijsanalyse: BTC ziet tegen een prijsdaling tot 40.000 dollar aan appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo