Bitcoin prijs boven de 50.000 dollar terwijl Shiba Inu en Dogecoin stijgen

SHIB en DOGE ervaren de beste koerswinsten onder de altcoins, nu BTC de winstnemende deals boven de 51.000 dollar tegen lijkt te houden

De Bitcoin prijs is tot boven de 50.000 dollar gestegen nu de cryptomarkt tijdens een historisch bullish vierde kwartaal omhoog lijkt te springen.

De waarde van de trendsettende crypto is in de eerste week van oktober gestegen, waarbij het vandaag ook heel positief voorbij de 51.000 dollar hindernis kwam. De prijs van Bitcoin is in de afgelopen 24 uur namelijk met 4,4% gestegen en zelfs met meer dan 26% in de afgelopen zeven dagen.

BTC verhandelt op het moment van schrijven zo rond de 51.700 dollar, dit nadat het de prijsbarrière van 51.000 dollar heeft overschreden om tevens bijna boven de 52.000 dollar uit te komen. Volgens gegevens van CoinGecko zagen de kopers het bij de vroege woensdag handelssessies naar een intraday hoogtepunt van 51,970,59 dollar stijgen, een prijsniveau dat waarschijnlijk een hint aangeeft van waar de prijzen de volgende keer naartoe zouden kunnen gaan.

BTC/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Volgens een zeer gerespecteerde analist zou Bitcoin in oktober een koersstijging tot 63.000 dollar kunnen zien, gevolgd door een pauze in november en vervolgens een nieuwe prijsstijging in december.

De stijging van Bitcoin is aan de positieve opmerkingen van de SEC voorzitter Gary Gensler te danken, die op dinsdag aan een Senaatscommissie vertelde dat de toezichthouder geen plannen heeft om crypto in de Verenigde Staten te verbieden. Soortgelijke opmerkingen werden vorige week ook al door de Fed voorzitter Jerome Powell gemaakt, waarbij de Verenigde Staten een tegengesteld standpunt inneemt ten opzichte van die van China.

Shiba Inu en Dogecoin stijgen respectievelijk met 82% en 13%

Terwijl de uitbraak van Bitcoin voor het eerst in weken boven een belangrijke hindernis een indrukwekkende prestatie in de cryptomarkt is, overtreffen Shiban Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE) dit als het gaat om het behalen van de hoogste koerswinsten in de afgelopen 24 uur.

De respectieve rally’s van Shiba Inu en Dogecoin volgen op een nieuwe tweet van Tesla CEO Elon Musk, die de ‘Floki Frunkpuppy’ van de miljardair laat zien. Er wordt alsmede over een mogelijke notering van SHIB op Robinhood gespeculeerd, iets wat verder aan de koopdruk bijdraagt.

Shiba Inu boekte met 82% de hoogste winst van de dag, aangezien het nu voor 0,000024 dollar van eigenaar verandert. De cryptovaluta bezet momenteel de 17e plaats van de grootste crypto-activa volgens marktkapitalisatie en zou een verdere opwaartse koersbeweging met richtprijzen boven de 0,000025 dollar kunnen zien.

Tegelijkertijd boekte Dogecoin met een waardestijging van respectievelijk 13% en 34% in de afgelopen 24 uur en zeven dagen alsook aanzienlijke winsten. De waarde van DOGE ten opzichte van de Amerikaanse dollar is 0.27 dollar op het moment van schrijven, waarbij een mogelijke koersstijging het waarschijnlijk naar het bereik tussen de 0.28 en 0.30 dollar zal stuwen.

The post Bitcoin prijs boven de 50.000 dollar terwijl Shiba Inu en Dogecoin stijgen appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Tether announces wallet-freezing policy for OFAC-sanctioned persons

Tether is expanding control sanctions to the secondary market in an effort to cooperate with regulators in the United States. News Join us on social networks Stablecoin issuer...

Lifinity USDC pool drained by arbitrage bot

A bug on an Immediate-or-Cancel order led to the drainage of nearly $700,000 from Lifnity's LFNTY-USDC pool. News Join us on social networks Decentralized exchange (DEX) Lifinity had...

Crypto analyse: Bitcoin bijna aangekomen bij weerstand, gaat de koers hier ook doorheen?

Bitcoin gaat deze week zeer waarschijnlijk groen afsluiten. De munt staat al 10% hoger dan de koers van maandag, en er is nog maar één...

Solana (SOL) holds firm as a new cryptocurrency is emerging as an analysts’ darling

Solana (SOL) registered impressive growth in the decentralized finance ecosystem, marked by increased total value locked and price. Despite this positive outlook, investors are attracted...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo