Bitcoin prijs boven de 44.000 dollar terwijl de bulls naar momentum zoeken

De cryptomarkt lijkt weer bullish te worden, dit na een korte neergang waarbij BTC onder de 44.000 dollar zakte

De BTC prijs bereikte een 24-uurs dieptepunt van 43.965 dollar, en kwam zo kort onder een belangrijke ondersteuningslijn die door het 100 eenvoudige voortschrijdend gemiddelde op de 4-uurs prijsgrafiek wordt getoont. De belangrijkste cryptovaluta zag haar prijs vanaf een 24-uurse piekprijs van 45.923 dollar zakken, waarbij de algemene uitverkoop druk op de bulls uitoefende terwijl ze ervoor streden om een algeheel bullish vooruitzicht intact te kunnen houden.

Zoals in de onderstaande prijsgrafiek te zien is, slaagde BTC/USD er niet in om boven haar trendlijnondersteuning uit te komen, wat een niveau is waaronder de prijzen sinds de neergang van de piekprijzen van 46.000 dollar veelal gestrand zijn. Al deze inzinkingen hebben deze cruciale stijgende trendlijn nu ook in een nieuwe weerstandszone veranderd.

De bulls wachten erop om deze barrière opnieuw te beproeven nadat een eerdere mislukte poging in een prijsdaling onder de 44.000 dollar resulteerde. Ondanks dat het algemene sentiment zwaar negatief is, kan een succesvolle doorbraak boven de 44.500 dollar ervoor zorgen dat de kopers een behoorlijke opleving boven de 45.000 dollar zoeken. Als BTC zich hier goed kan voorbereiden, dan zouden de bulls zich op een nieuwe ondersteuning zo rond de 46.000 dollar kunnen richten en misschien zelfs proberen om de wekelijkse piekprijs van 47.862 te bereiken. 

BTC/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

De technische indicatoren suggereren echter dat Bitcoin op korte termijn nog een bearish flip mee zal maken. De 4-uurs Relative Strength Index (RSI) beweegt zich onder de 50 en de Moving Average Convergence Divergence (MACD) bevindt zich na een bearishe crossover in een negatief gebied.

Als Bitcoin opnieuw naar een dieptepunt van 44.000 dollar zakt, dan zou een succesvolle doorbraak onder de 100 SMA (44.052 dollar) nog meer verkoopdruk kunnen oproepen. In dit geval riskeert BTC/USD nog meer verliezen op de horizontale lijn zo rond de 42.600 dollar. Als dit inderdaad gebeurt, dan bestaat er een grote kans op een nog grotere dip richting de 40.000 dollar.

De Bitcoin prijs verhandelt op het moment van schrijven zo rond de 44,770 dollar, minder dan 1% lager dan de 24-uurs openingsprijs, maar 2,3% in het rood na haar wekelijkse opening. Ondanks deze verliezen staat de Bitcoin prijs de afgelopen maand meer dan 40% in de plus en heeft het het afgelopen jaar ook meer dan 270% winst gescoord.

The post Bitcoin prijs boven de 44.000 dollar terwijl de bulls naar momentum zoeken appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo