Bitcoin pakt rally weer op, 45.000 dollar weerstandspunt in zicht

Bitcoin heeft de rally hervat, en de crypto heeft zijn zinnen gezet op het weerstandsniveau van 45.000 dollar 

De cryptomarkt hervatte gisteren de rally van afgelopen weekend na een lichte correctie op maandag. De prijs van Bitcoin werd op maandag, nadat het de 40.000 dollar aantikte, licht gecorrigeerd naar iets onder het steunniveau van 38.000 dollar.

De rally werd gisteren echter alweer hervat en de koers van Bitcoin is in de afgelopen 24 uur alweer met 7% gestegen. Op het moment van schrijven nadert Bitcoin opnieuw de 40.000 dollar en marktkenners zijn optimistisch dat het in de komende uren het steunniveau van 45.000 dollar zou kunnen bereiken. Het bullish gevoel is sterk binnen de crypto gemeenschap, en dit zou de prijs van Bitcoin in de komende dagen verder omhoog kunnen duwen.

#Bitcoin still acts in resistance here, through which I’m not expecting a breakout to be happening, yet.

Preferably, you’d like to see a higher low being constructed, before a breakout occurs.

Especially with everyone becoming ultra bullish. pic.twitter.com/ApZTzvvX2V

— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) July 28, 2021

BTC prijsvooruitzicht

De 4-uurs grafiek van BTC/USD is op dit moment extreem bullish na de prestaties van de afgelopen dagen. Bitcoin handelt boven zijn 4-uurs 100-daags simple moving average ($33.141), waarbij ook verschillende andere indicatoren bullish zijn.

Ook de MACD-lijn van Bitcoin staat in de bullish zone, terwijl de RSI momenteel overbought aangeeft. De belangrijkste cryptovaluta lijkt mooi gepositioneerd boven het 76,4% FIB retracement level met de neerwaartse beweging van de swing high van 40.520 dollar naar de swing low van 36.400 dollar.

BTC/USD 4-uurs grafiek. Bron: Coinalyze

De eerste grote weerstand voor Bitcoin ligt op 40.500 dollar. Met een succesvolle doorbraak door die grens heen zou BTC op korte termijn het volgende weerstandsniveau van rond de 42.000 dollar kunnen bereiken. In het geval van een langdurige marktrally, zou Bitcoin de 45.000 dollar kunnen aantikken en dat is een belangrijk weerstandsniveau voor de cryptovaluta.

Als de trend echter omdraait, komt het ondersteuningsniveau op de 38.800 dollar zone in zicht. Elke verdere neerwaartse beweging zou Bitcoin onder dat steunniveau kunnen drukken, waardoor het volgende steunniveau van 37.500 dollar in beeld komt. Bitcoin zou in staat moeten zijn om weg te blijven van het steunpunt van 37.000 dollar na de recente prestaties.

The post Bitcoin pakt rally weer op, 45.000 dollar weerstandspunt in zicht appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

Memeinator Announced: Taking on the Meme Coin Market With a $1 Billion Vision

London, United Kingdom, September 29th, 2023, Chainwire Having already raised $500K in less than 48 hours, Memeinator has already stormed through to stage 3 of its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo