Bitcoin ook een betaalmiddel in Brazilië? Wetsvoorstel in de maak

Wetgevers in Brazilië werken aan een regelgevend kader (let op: PDF) wat het makkelijker moet maken om te investeren in bitcoin en andere crypto’s. Tegelijkertijd moet de nieuwe wet het moeilijker maken voor scammers en hackers.

Maar dat is niet het meest interessante: wil Brazilië van bitcoin een wettig betaalmiddel maken, net zoals in El Salvador?

Regulerend kader en betaalmiddel

De Braziliaanse wetgevende macht heeft onlangs het ontwerp van wetsvoorstel 2.303 / 15 goedgekeurd. Dit wetsvoorstel wil digitale valuta’s reguleren. Het wetsvoorstel werd oorspronkelijk ingediend door afgevaardigde Expedito Netto.

Nu heeft parlementslid Aureo Ribeiro van Solidariedade (sociaaldemocratische partij, een soort PvdA/SP) een nieuw voorstel ingediend. Hij wil dat Bitcoin de wettelijke status ‘betaalvaluta’ krijgt.

Eindelijk een wettige status?

Op dit moment wordt Bitcoin in Brazilië niet gereguleerd en wordt de handel in crypto’s ontmoedigd. Neemt het parlement de nieuwe wet aan? Dan krijgt Bitcoin voor het eerst een wettelijke status in het land.

Er is wel een kanttekening. Het wetsvoorstel roept niet op om Bitcoin te erkennen als ‘wettig betaalmiddel’, ofwel een door de staat goedgekeurde munteenheid. In plaats daarvan zou bitcoin beschreven worden als ‘betaalvaluta’, maar het is nog onduidelijk wat hiermee bedoeld wordt.

Parlementslid Ribeiro suggereert zelf dat het wetsvoorstel Bitcoin voldoende wettelijke bescherming biedt om in heel Brazilië te worden geaccepteerd, net zoals de Braziliaanse real of de Amerikaanse dollar.

Kaf van koren scheiden

In een interview met Radio Cámera vertelt Ribeiro dat hij wil dat alle Brazilianen moeten kunnen betalen met bitcoin:

“We willen het kaf van het koren scheiden, regelgeving creëren zodat je transacties kunt verrichten, weet waar je koopt, met wie je handelt, en deze activa hebt om een huis te kopen, een auto, [of] naar McDonald’s te gaan om een hamburger te kopen.”

Hij gaat verder: “Bitcoin zal een munteenheid worden in dit land, net zoals het is in andere landen.” Daarmee doelt Ribeiro waarschijnlijk op El Salvador en mogelijk andere Zuid-Amerikaanse landen die bitcoin willen adopteren als betaalmiddel.

Gaat alles volgens schema? Dan kan bitcoin volgens Ribeiro nog dit jaar een ‘betaalvaluta’ worden in Brazilië.

The post Bitcoin ook een betaalmiddel in Brazilië? Wetsvoorstel in de maak appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo