Bitcoin mining niet in plannen van op-één-na grootste bedrijf ter wereld

Saudi Aramco heeft gereageerd op geruchten dat ze wellicht bitcoins zouden gaan minen. De grote oliemaatschappij uit Saoedi-Arabië ontkent dat ze zich inlaten met mining van cryptocurrency’s.

Aramco laat geen ruimte voor twijfel

Kennelijk vindt het bedrijf dit gerucht belangrijk genoeg om hier op in te gaan op hun eigen website. Aramco is hier kort en krachtig over:

‘We verwijzen naar recente geruchten waarin wordt beweerd dat Aramco zal beginnen met het minen van Bitcoins, hierbij bevestigen wij dat deze beweringen volledig onjuist en onnauwkeurig zijn.’

Eerder schreven verschillende media dat Aramco geïnteresseerd zou zijn in het minen van bitcoin, en zelfs al in onderhandeling was met verschillende miners. Naar verluidt zou het bedrijf van plan zijn om overtollige bijproducten te gebruiken om elektriciteit op te wekken voor cryptocurrency-mining.

Geruchten blijken vals

De geruchten komen van Ray Nasser, een Braziliaanse bitcoin miner. Hij werd geïnterviewd op het Bitconheiros YouTube-kanaal, en Investing.com schreef hierover. Laatstgenoemde website schreef dat de oliegigant uit het Midden-Oosten geïnteresseerd zou zijn in het minen van bitcoin:

‘We zijn in onderhandeling met Aramco. Alle zwarte vloeistof [olie] die uit de woestijn komt, is van dit bedrijf. Al het afgefakkelde gas dat ze niet gebruiken, en dat is openbare informatie, ik kan je zeggen, het is genoeg om vandaag de helft van het Bitcoin-netwerk van stroom te voorzien, alleen van dit bedrijf, ‘zei Nasser naar verluidt. Het artikel voegde eraan toe dat het bedrijf het overtollige gas uit de olieproductie zou kunnen gebruiken voor het minen van digitale activa, dus in plaats van het bijproduct van de oliewinning te verwijderen, kan Aramco het gebruiken om winst te maken:

‘Aramco moet dit afgefakkelde gas verbranden. Ze moet van dit gas af, dat een bijproduct is van hun oliewinning, dat doen ze. Wat als je een manier vindt om geld te verdienen terwijl je dit doet?’

Alleen Apple is groter

Op dit moment heeft Saudi Aramco een marktkapitalisatie van 1,851 biljoen dollar. Dit maakt Saudi Aramco het op twee na meest waardevolle bedrijf ter wereld qua marktkapitalisatie, alleen Apple is meer waard op basis van marktkapitalisatie. De marktkapitalisatie is de totale marktwaarde van de uitstaande aandelen van een beursgenoteerd bedrijf en wordt vaak gebruikt om te meten hoeveel een bedrijf waard is.

The post Bitcoin mining niet in plannen van op-één-na grootste bedrijf ter wereld appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bank proposal gains momentum in El Salvador

The Bank for Private Investment will “diversify the financing options” available to investors in both Dollars and Bitcoin.

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo