Bitcoin miners hebben vertrouwen in toekomst, bezitten nu 14 duizend BTC

De bitcoin koers heeft het de afgelopen dagen lastig, maar als we de gegevens van blockchain analysebedrijf Glassnode mogen geloven hebben de miners nog altijd een groot vertrouwen in de toekomst. Terwijl de Chinese vastgoedmarkt op springen staat en de hele traditionele financiële wereld zijn adem inhoudt, hebben miners de afgelopen 6,5 maanden meer dan 14.000 bitcoin verzameld.

Bron: Glassnode

Dit betekent dat miners in deze periode 14.000 meer bitcoin gemined dan verkocht hebben. Interessant is dat we dezelfde opbouw zagen naar december van het afgelopen jaar. Rond het moment dat de huidige bull run werd ingezet.

Structuur huidige bull run anders dan voorgaande bull runs

In het eerder aangehaalde rapport van Glassnode valt ook te lezen dat de structuur van deze bull run anders is dan die van voorgaande jaren. Met name als we kijken naar het gedrag van miners. Ditmaal kiezen miners er in groten getale voor om een significant deel van hun beloning voor het minen te behouden. Zeker in vergelijking met voorgaande jaren. Miners zijn meestal gedwongen een deel van hun bitcoin te verkopen om de elektriciteit en hardware van te betalen.

Waarschijnlijk hebben ze in de afgelopen jaren een flinke oorlogskas weten op te bouwen, want dat lijkt nu voor een deel van de miners niet meer op te gaan. Ondanks het herstellen van de hash rate sinds de Chinese klopjacht op miners, zet de industrie de accumulatie van bitcoin stevig door.

Na de val van de hash rate door de exodus uit China heeft deze zich alweer met 52 procent hersteld vanaf de bodem. Dit herstel is een goede indicatie dat veel miners een nieuw thuis hebben gevonden en weer aan het werk zijn. Ondanks het herstel zitten we qua hash rate nog altijd 34 procent onder de all-time high van 184 exahash per seconde. Exa betekent dat je achter dat getal 18 nullen moet zetten om bij de hash rate uit te komen. Zoveel keer per seconde wagen alle miners momenteel een gok in de hoop een nieuw blok te vinden.

Aandelen van beursgenoteerde miners vallen terug

Ondanks het feit dat miners steeds meer bitcoin op de balans hebben, ontsnappen de aandelen van enkele beursgenoteerde miners ook niet aan de malaise. Dat heeft vooral te maken met de angst dat het grote Chinese Evergrande binnenkort bezwijkt onder de indrukwekkende schuldenberg van 2 biljoen dollar. Er zijn zelfs mensen die dit bestempelen als een systeemrisico.

Dat wil zeggen dat het omvallen van Evergrande mogelijk het volledige financiële systeem kan ontwrichten. Dit zou kunnen gebeuren omdat veel banken en verzekeraars de schulden van Evergrande op de balans hebben en die dus mogelijk moeten afschrijven. Vanwege de onderlinge verbondenheid van de financiële sector zou dat tot een domino-effect van jewelste kunnen leiden.

Het toont maar weer eens aan hoe fragiel het huidige financiële systeem is en hoe belangrijk het is om assets als bitcoin te hebben, die daar in principe volledig los van staan. Zelfs als het financiële systeem implodeert, dan blijft bitcoin nog gewoon iedere tien minuten een blok produceren. De koers kan een klapper maken, maar het systeem blijft altijd draaien.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo