Bitcoin meer waard dan Tesla, zilver komt in de buurt

De koers van Tesla daalt, en die van bitcoin is juist gestegen. Dit heeft ervoor gezorgd dat Bitcoin op de zevende plaats staat qua marketcap van activa. In dit artikel benoemen we de waardes in dollars omdat het overzicht in USD wordt weergegeven.

Aandelen, grondstoffen en bitcoin

Bitcoin heeft een marketcap van 1,24 biljoen dollar (1,07 biljoen euro). Om tot bedrag te komen wordt het aantal beschikbare coins vermenigvuldigd met de huidige koers van bitcoin. In het geval van bedrijven wordt het aantal uitstaande aandelen gebruikt in plaats van coins.

Bron: companiesmarketcap.com/assets-by-market-cap/

Zoals je hierboven kan zien, heeft Bitcoin de achtste plek overgenomen van Tesla, met een relatief klein verschil. Ook Meta (vroeger Facebook) laat BTC achter zich.

Volgens Tradingview is de marketcap van de totale cryptomarkt (dus alle coins bij elkaar) bijna 2,843 biljoen dollar. Daarmee is cryptocurrency dus meer waard dan Microsoft en Apple, die momenteel de tweede en derde plaats innemen op de lijst.

Goud op eenzame hoogte

Alleen goud staat fier bovenaan. En eigenlijk zonder enige concurrentie, de marketcap is 4,5 keer zo hoog als die van Microsoft. Hier moet wel een kanttekening bij worden geplaatst. Van alle bedrijven is bekend hoeveel aandelen er zijn uitgegeven, en bij crypto’s kun je op de blockchain zien hoeveel coins er zijn en nog bij komen.

Die transparantie biedt goud niet. Het is niet zeker hoeveel goud er nog bij komt en het is ook niet zeker hoeveel goud er in omloop is. De marketcap van goud wordt berekend door de huidige goudprijs te vermenigvuldigen met ’s werelds bovengrondse goudreserves.

De hoeveelheid bovengrondse reserves voor goud wordt geschat op ongeveer 197.500 ton volgens de World Gold Council (eind 2019). Dit kan van bron tot bron met wel 20% verschillen. Experts hebben er wel vertrouwen in dat de huidige marktkapitalisatie van goud tussen 9,231 biljoen en 13,847 biljoen dollar ligt.

Op het moment van schrijven is de bitcoin koers 66.140 dollar, ofwel 57.158 euro.

The post Bitcoin meer waard dan Tesla, zilver komt in de buurt appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

 Ripple en Archax slaan handen ineen: Miljoenen aan tokenized assets naar XRP Ledger

Ripple, het bedrijf achter XRP, en Archax, een gereguleerde digital asset exchange, hebben aangekondigd hun samenwerking uit te breiden. Het doel? Honderden miljoenen dollars aan...

European Commission selects Iota Web3 ID for blockchain sandbox

The European Commission’s selection of Iota’s Web3 ID solution highlights the solution’s potential to revolutionize KYC processes using distributed ledger technology and tokenization on a...

May crypto investments hit $1B driven by Notcoin launch — KuCoin

KuCoin Research believes that the low float, high FDV trend in crypto led investors to other options like Notcoin, which had all its tokens circulating...

Solciety, the Solana-based meme coin for the Degens, announces presale

Solciety is a new Solana meme coin launching in presale on June 18. The meme coin combines politics, political buzz and meme coins, offering the first...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo