Bitcoin meer waard dan Tesla, zilver komt in de buurt

De koers van Tesla daalt, en die van bitcoin is juist gestegen. Dit heeft ervoor gezorgd dat Bitcoin op de zevende plaats staat qua marketcap van activa. In dit artikel benoemen we de waardes in dollars omdat het overzicht in USD wordt weergegeven.

Aandelen, grondstoffen en bitcoin

Bitcoin heeft een marketcap van 1,24 biljoen dollar (1,07 biljoen euro). Om tot bedrag te komen wordt het aantal beschikbare coins vermenigvuldigd met de huidige koers van bitcoin. In het geval van bedrijven wordt het aantal uitstaande aandelen gebruikt in plaats van coins.

Bron: companiesmarketcap.com/assets-by-market-cap/

Zoals je hierboven kan zien, heeft Bitcoin de achtste plek overgenomen van Tesla, met een relatief klein verschil. Ook Meta (vroeger Facebook) laat BTC achter zich.

Volgens Tradingview is de marketcap van de totale cryptomarkt (dus alle coins bij elkaar) bijna 2,843 biljoen dollar. Daarmee is cryptocurrency dus meer waard dan Microsoft en Apple, die momenteel de tweede en derde plaats innemen op de lijst.

Goud op eenzame hoogte

Alleen goud staat fier bovenaan. En eigenlijk zonder enige concurrentie, de marketcap is 4,5 keer zo hoog als die van Microsoft. Hier moet wel een kanttekening bij worden geplaatst. Van alle bedrijven is bekend hoeveel aandelen er zijn uitgegeven, en bij crypto’s kun je op de blockchain zien hoeveel coins er zijn en nog bij komen.

Die transparantie biedt goud niet. Het is niet zeker hoeveel goud er nog bij komt en het is ook niet zeker hoeveel goud er in omloop is. De marketcap van goud wordt berekend door de huidige goudprijs te vermenigvuldigen met ’s werelds bovengrondse goudreserves.

De hoeveelheid bovengrondse reserves voor goud wordt geschat op ongeveer 197.500 ton volgens de World Gold Council (eind 2019). Dit kan van bron tot bron met wel 20% verschillen. Experts hebben er wel vertrouwen in dat de huidige marktkapitalisatie van goud tussen 9,231 biljoen en 13,847 biljoen dollar ligt.

Op het moment van schrijven is de bitcoin koers 66.140 dollar, ofwel 57.158 euro.

The post Bitcoin meer waard dan Tesla, zilver komt in de buurt appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

Memeinator Announced: Taking on the Meme Coin Market With a $1 Billion Vision

London, United Kingdom, September 29th, 2023, Chainwire Having already raised $500K in less than 48 hours, Memeinator has already stormed through to stage 3 of its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo