Bitcoin komt niet voorbij 35.000 dollar en zakt weer onder de 33.000 dollar

De leidende cryptovaluta steeg gisteren maar slaagde er niet in het 35.000 dollar weerstandspunt te doorbreken, waardoor de bears de controle konden herwinnen en de prijs naar de 33.500 regio konden slepen

Bitcoin zag gisteren een behoorlijke prijsstijging, en kwam zo voorbij de 33.500 dollar weerstand en boven het 34.500 dollar niveau uit. De toonaangevende cryptovaluta slaagde er echter niet in om deze winst boven het 35.000 niveau uit te breiden.

Het BTC/USD handelspaar bereikte een hoogtepunt in de buurt van de 34.676 dollar voordat de prijs aan een nieuwe prijsdaling begon. Het zakte vervolgens onder het 34.000 dollar ondersteuningsniveau en kwam zo tot onder het 100 eenvoudig voortschrijdend gemiddelde per uur. Dit werd gevolgd door een breuk onder een cruciale bullishe trendlijn, met een ondersteuning dicht bij de 33.900 dollar op de uurgrafiek van het BTC/USD handelspaar.

De prijs van Bitcoin bleef zakken en werd later voor slechts 32.675 verhandeld. De toonaangevende cryptovaluta corrigeert momenteel haar verliezen en verhandelt op de meeste crypto-uitwisselingen nu boven de 33.000 dollar. Het BTC/USD handelspaar beproeft daarbij het 23,6% Fib retracementniveau.

De cryptovaluta heeft de afgelopen weken moeite gehad om haar richting te vinden terwijl beleggers op de volgende marktkatalysator wachten. Bitcoin zal naar verwachting lichtelijk op de Amerikaanse inflatiegegevens reageren die later vandaag gepubliceerd worden.

Deze inflatiecijfers hebben altijd een impact op de Bitcoin prijzen gehad, waarbij sommige analisten het dan ook als een ideale bescherming tegen inflatie beschouwen.

BTC prijsvooruitzicht

De BTC/USD 4-uurs prijsgrafiek laat een cryptovaluta zien die zich langzaam van haar recente verliezen herstelt. Het is het afgelopen uur met minder dan 1% gestegen en als het haar positieve beweging handhaaft, dan zal de eerste grote weerstand van 33.500 dollar spoedig weer in beeld komen.

BTC/USD prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

Het 50% Fib retracementniveau van de recente daling van de 34.676 dollar high naar de 32.675 low ligt dicht bij het 33.600 dollar niveau. De belangrijkste weerstand ligt echter dicht bij het 34.000 dollar niveau. BTC moet boven die 34.000 dollar regio uitkomen om op korte termijn nog meer verliezen te kunnen voorkomen.

Als Bitcoin er desondanks niet in slaagt om zich boven de 33.500 en 34.000 dollar weerstandspunten te herstellen, dan dreigt het op korte termijn een nog grotere prijsdaling mee te maken. De bulls zullen dan gedwongen worden om het ondersteuningsniveau bij de 32.650 dollar te verdedigen. Als het 32.200 dollar ondersteuningsniveau daarbij overschreden wordt, dan kan de Bitcoin prijs voor het eerst in weken weer onder de 30.000 dollar zakken.

The post Bitcoin komt niet voorbij 35.000 dollar en zakt weer onder de 33.000 dollar appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo