Bitcoin koers tikt $65.000 aan na positieve geluiden uit Midden-Oosten

De Bitcoin koers viel vannacht om 04.00u onder de grens van 60.000 dollar door, maar is inmiddels aan een indrukwekkend herstel begonnen. Enkele uren later tikte Bitcoin de koers van 65.000 dollar weer aan en dat lijkt het gevolg van enkele positieve geluiden over het conflict in het Midden-Oosten.

Iran niet van plan om op aanval Israël te reageren

The Spectator Index kwam enkele minuten geleden met het nieuws dat Iran niet van plan is om op de aanval van Israël te reageren. Na de extreme volatiliteit naar de onderkant in de nacht, schoot de Bitcoin koers als gevolg van deze ontwikkeling juist weer omhoog.

De extreme volatliteit van de afgelopen uren zorgde volgens analist Skew voor een hoop short- en long-liquidaties. We spreken van liquidaties als handelaren die speculeren met geleend geld gedwongen worden hun posities te liquideren, omdat ze hun verliezen niet meer kunnen dekken.

Interessant is dat de huidige opleving van de Bitcoin koers volgens Skew wordt gedreven door de spotmarkten. De spotmarkt is het deel van de markt waar mensen “on the spot” fiatmunten omwisselen voor Bitcoin.

Dat zijn als het ware “normale” transacties op een beursplatform, waarmee mensen hun dollars of andere overheidsmunten inruilen voor Bitcoin.

Belangrijke dagen voor Bitcoin

We hebben nu te maken met behoorlijk extreme volatiliteit op de korte termijn, de halving staat voor de deur en ook de komende dagen worden behoorlijk belangrijk voor Bitcoin.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Waarom? Omdat er een weeksluiting voor de deur staat. Technische analisten hechten enorm veel waarde aan sluitkoersen. Dat zijn de koersen waarop Bitcoin de dag, de week en de maand afsluit.

Nu gaan we na een behoorlijke volatiele week richting een weeksluiting en dat kan in combinatie met de halving weer een gigantische bak aan volatiliteit opleveren.

Tot nu toe lijkt Bitcoin de week positief te willen afsluiten, nadat we vannacht nog een behoorlijke duikvlucht maakten. De koers van 65.000 dollar staat weer op de borden en dat moet mensen hoopvol stemmen over de komende dagen.

All Dutch and English crypto news!

KlimaDAO Japan to launch carbon credit marketplace with Progmat

KlimaDAO and the Japanese stablecoin issuer may eventually trade carbon credits internationally.

Analyst bullish on Floki as Pepe and Bonk rally

Analyst picks Floki Inu over Pepe and Bonk as meme coins join the crypto party Surging Bitcoin and Ethereum could help FLOKI price higher. Technical picture also...

Lido (LDO) price soaring after Lido DAO resolved Numic security breach

LDO price is surging after Lido DAO resolved a security breach involving Numic. No funds were lost or operations disrupted, demonstrating strong crisis management. The token’s market...

Public Bitcoin miners secured $2B in financing ahead of halving

Miners’ equity funding activity is expected to be lower in the second quarter of 2024, with less than $500 million invested as of mid-May.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo