Bitcoin koers sterk begonnen aan nieuwe week

De Bitcoin koers zit sinds het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar op 14 maart in een neerwaartse trend. Op dit moment lijkt er echter sprake van bodemvorming. Nadat de koers het niveau van 56.800 dollar aantikte, begonnen de bulls weer voorzichtig wakker te worden. Vandaag staat Bitcoin op een riante plus van 3 procent, die een koers van 62.658 dollar oplevert.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Positief signaal voor Bitcoin

Bitcoin is niet alleen de nieuwe week met groene cijfers begonnen, ook de uitstromen bij de Grayscale Bitcoin ETF tonen een positieve trend. Uit de onderstaande tabel van HODL15Capital blijkt namelijk dat de wekelijkse uitstromen bij Grayscale significant afnemen.

De Grayscale Bitcoin Trust is een fonds dat al sinds 2013 op de markt is. Sindsdien verzamelde het ruim 600.000 Bitcoin en na de lancering van het fonds als ETF in januari 2024 stroomde er gigantische hoeveelheden kapitaal weg.

Nu zien we duidelijk dat de uitstromen voor Grayscale afnemen en het langzaam de goede kant opgaat met het fonds. We zijn er nog niet, maar het is veelbelovend om te zien dat de hoeveelheid Bitcoin die ze wekelijks verkopen richting het nulpunt kruipt.

Stopt dan eindelijk het bloeden van de Grayscale Bitcoin Trust en daarmee ook een belangrijke reden voor de neerwaartse druk op de Bitcoin koers?

Hoeveel Bitcoin gaan de ETFs deze week kopen?

Verder organiseert HODL15Capital iedere week een poll onder zijn volgers. Die lijken wel vertrouwen te hebben in de komende handelsweek voor de Spot Bitcoin ETFs. Zij geven namelijk aan dat ze verwachten dat de ETFs tussen de 0 en 3.150 Bitcoin gaan aankopen deze week.

Waarom dat getal van 3.150 Bitcoin relevant is? Dat is de wekelijkse productie van de Bitcoin miners. Zij produceren namelijk 450 Bitcoin per dag en als we dat getal met 7 vermenigvuldigen, komen we op 3.150 Bitcoin uit.

Afgelopen week eindigden de Bitcoin ETFs voor het eerst in 4 weken met een positieve score. In totaal stroomde er afgelopen week weer 1.318 Bitcoin in de ETFs. Dat is nog niet voldoende om de bullmarkt te hervatten, maar het geeft wellicht aan dat we rond de bodem zitten.

Wat dat betreft wordt deze week cruciaal voor de Bitcoin koers.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum ETF June launch ‚Äėlegit possibility‚Äô as BlackRock files amended S-1

BlackRock updated its Form S-1 for its spot Ether ETF, which analysts say is a ‚Äúgood sign‚ÄĚ that issuers and the SEC are working on...

Stablecoin market cap rises to 2-year highs as dominance slides to 6%: CCData

After eight consecutive months of ascent, the stablecoin market capitalization has risen to a 24-month high of $161 billion in May.

Argentina’s Milei meets top tech CEOs to boost business relations

Libertarian Argentina has ‚Äúenormous possibilities‚ÄĚ under his leadership, Milei tells Sam Altman.

US Treasury report outlines potential financial risks of NFTs

The government department outlined potential concerns with the NFT market, including terrorist financing, theft, and funding nuclear proliferation.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo